Arany nap 2014

2014. február 28-án, pénteken került megrendezésre iskolánkban a felsős Arany-nap. Iskolánk névadója 197 évvel ezelőtt, 1817. március 2.-án született. Erre emlékeztünk egy tanításmentes iskolai napon, melynek keretében a diákok a következő programokon vehettek részt:

Arany Csillag Születik

Reggel fél 9-kor kezdődött a tavaly is megrendezett ki-mit-tud, melyre ezúttal összesen 39 diák jelentkezett, 13 produkcióval. Ezek között voltak versek; saját koreográfia alapján készült táncok, mozgássorok; popslágerek éneklése; cigány hagyományokra épülő kannazene és saját készítésű elektromos eszközök bemutatása.

A zsűri tagjai:
Nagy Józsefné Ibolya
Nagyné Enikő
Csúth Ildikó

Díjazottak

Az első helyet maximális ponttal két versenyszám is elnyerte:

  • a 7. a osztály tagjainak jelmezes cowboy táncbemutatója – melyet a zsűri a csillag alakú szobrocskával és pizzakuponokkal jutalmazott.
    Felkészítőik Fodorné Irmuska néni és Gáspárné Erika néni voltak.
  • a 7. c osztály néptáncosainak Sziluett című műsora, melynek műfaja árnyéktánc. Ezt a szemet és szívet gyönyörködtető, nem mindennapi műfajt úgy adják elő a táncosok, hogy a színpadon a függöny helyére egy vékony, fehér, kifeszített textilfátyol kerül, mely eltakarja a táncosokat a nézők elől. Körvonalaik (sziluettjük) a színpad hátsó felére helyezett reflektor fényének segítségével válik láthatóvá.
    A Ghymes együttes Tánc a hóban című dalára lejtettek könnyed, kitűnően megszerkesztett táncot a csapat tagjai. Felkészítőjük Balla Fruzsina tánctanár volt.
    A zsűri pizzakuponokkal jutalmazta a produkciót.

Ezen kívül két produkció került még díjazásra:

Justyák Brigitta 5. a osztályos tanuló verse, valamint Szabó Attila és Lakatos Zsolt 7. c osztályos tanulók kannazenéje.

A díjak (pizzakuponok) egy részét a Gasztro ételbár felajánlásából adhattuk a nyerteseknek. Támogatásukat ezúton is köszönjük!

Választható programok, versenyek

A diákok a 10 órakor kezdődő programokon előzetes jelentkezésük alapján vehettek részt, mindenki a saját érdeklődése szerint.

Ezek a programok a következők voltak: foci, röplabda, pingpong, vízi vetélkedő, sakkverseny, sudoku-party, Arany János életével kapcsolatos vetélkedő, Honfoglaló, Legyen Ön is milliomos!, kézműves foglalkozás s több teremben zajló filmvetítés. (A Gru, a Nagyon vadon és az Asterix és Obeliszk című rajzfilmeket nézték meg a jelenlévők.)

A sakkverseny ezúttal meghívásos alapon zajlott: a novemberi Erkel sakkverseny első nyolc helyezettje vehetett részt a programon.
Az első helyezést ezúttal Szabó Zoltán 7. c osztályos tanuló, a másodikat Balogh Krisztián 8. a osztályos, a harmadikat Papp Levente 6. a osztályos tanuló nyerte el.

Farsangi disco

A szokásos farsangi discóban a zenét Suta János (8.a) szolgáltatta. A finom és rendkívül gazdag kínálatot felvonultató büfét pedig a 7. c osztály szervezte és üzemeltette.

bufe2014farsang

Minden közreműködőnek köszönjük a segítséget!

 

A bejegyzés megosztása: