Hurrá! Újra kezdődik az iskola!

Kedves Szülők, Diákok!

Szeretnék mindenkit emlékeztetni arra, hogy pihenőnk lejárt. A tanítási-tanulási tevékenységünk folytatódik, ott és úgy, ahogyan abbahagytuk, vagyis digitális formában.

Sajnos még nem látjuk az alagút végét, nem tudjuk, meddig tart az iskolák bezárása. A munka azonban nem állhat meg, a tanmeneteink szerint folytatjuk a teendőinket.

Megkérek tehát minden diákot, csütörtökön reggeltől a szorgalmi időszaknak megfelelően kezdjen neki a tanulásnak! Mi, pedagógusok a lehető legtöbb eszközzel, teljes tudásunkkal igyekszünk minél több ismeretet eljuttatni hozzátok. Nagyon fontos, hogy a kapott információk alapján dolgozzatok, pontosan, időre küldjétek vissza a kért feladatokat, hiszen a mutatott munkátok alapján kell értékelnünk Benneteket!

Felhívnám a figyelmet arra, hogy az új formát öltött tanítás-tanulási folyamatban nagyon fontos a következetesség, a kitartás, s a megfelelően kialakított napirend. Az időben felkelés, az órarend szerinti délelőtti tanulás, a feladatok megoldása, néha kis kinti mozgással társulva (természetesen a saját udvaron), s az időbeni étkezések!

Kérem a Szülőket, fordítsanak ennek ellenőrzésére nagy gondot! Az elmúlt időszakban, különösen a felsősöknél gyakran tapasztaljuk, hogy késő éjszaka még gép előtt vannak a gyerekek! Ezt ne engedjék! A nap közbeni munkavégzés sokkal hatékonyabb és egészségesebb! A tanulás után pedig pihenni szükséges, ami ne gép mellett történjen! Számos lehetőség van helyette: mozgás a szabadban, közös munka a szülővel, olvasás, filmezés, társasjáték, s sorolhatnám. Ezen kívül az alvásról sem feledkezzünk meg! Ha mindezt betartjuk, akár hasznossá is válhat a család, a szülő-gyermek kapcsolata szempontjából ez az egyébként nem könnyű időszak.

Hogy minden jól alakuljon, azonosuljunk a bölcs, középkori szerzetesek szlogenjével:
„Ha megtartod a rendet, a rend is megtart téged!”

Jó munkát, jó egészséget kívánok!

Létavértes, 2020. április 15.

Nagy Józsefné
intézményvezető

A bejegyzés megosztása: