Digitális munkarend bevezetése 2.

Tisztelt Szülők!

A mai napon egyeztetést tartott a képviselőtestület valamint az intézményvezetők a koronavírus miatt kialakult helyzetre való tekintettel. Az itt hozott döntéseket Polgármester Úr a város működtette internetes fórumokon teszi közzé.

Az iskolára vonatkozóan én is szeretnék tájékoztatást adni néhány dologról:

1. Szeretném felhívni a szülők és a diákok figyelmét arra, hogy az iskolák bezárásának fő oka az volt, hogy a tanulók ne legyenek közösségben, ne kaphassanak el egymástól semmit, ne vigyenek haza kórokozókat. Éppen ezért a tanulók tartózkodjanak otthon, ne járjanak egymáshoz, ne legyen „bandázás”!

2. Azok a szülők, ahol a családok nem tudják megoldani a gyermek felügyeletét, kérhetik a Tankerületi Központ által szervezett napközbeni kiscsoportos felügyeletét a tanulónak. Ez elsősorban olyan munkakörben dolgozó szülőkre vonatkozik, akinek a munkája nélkülözhetetlen a járvánnyal kapcsolatos feladatok, valamint az egyéb közfeladatok és a közellátás biztosításához. (Természetesen ebben az esetben a fertőzésveszély magasabb, mintha otthon tartózkodna a diák.)

Kérem, hogy aki mégis ehhez a lehetőséghez folyamodik, először telefonon jelezze az iskolának (52-585-023, 30-774-2299) holnap reggel 7:30-tól 12.00-ig, majd ezt követően igénylőlapon is szükséges beadni a kérelmet (ez letölthető az iskola és a város honlapjáról is).

Étkezést, gyermekfelügyeletet igénylő nyilatkozat DOCX

Étkezést, gyermekfelügyeletet igénylő nyilatkozat PDF

3. A gyermekétkeztetés biztosítása az Önkormányzat feladata. Az ezzel kapcsolatos tájékoztató felkerült a város honlapjára (https://www.letavertes.hu) és facebook-oldalára, kérem, az itt leírtaknak megfelelően járjanak el! Az igényléseket itt is jelezhetik a már megadott telefonszámokon, illetve papír alapon leadható az igénylés az iskolában.

4. A tantermen kívüli digitális munkarend felülete a KRÉTA-rendszer lesz. Ehhez mindenki megkapta annak idején a hozzáférést. Ahol a rendszer használata még nem működik, vagy nincs meg a jelszó, haladéktalanul jelezzék az osztályfőnöknek, vagy hívják reggel az iskolát telefonon!

Ha nincsen egyáltalán olyan eszköz otthon, ami a digitális munkarendhez szükséges, azt holnap reggel 9 óráig jelezzék az érintettek az előbb felsorolt módokon.

5. Az alsó tagozatos diákok könyvei, felszerelései az iskolában vannak, ezekért osztályonként kis csoportokban kell érte jönni. Holnap tájékoztatást adunk ennek idejéről, pontos menetéről.

Megértésüket, segítő együttműködésüket köszönjük!

Létavértes, 2020. március 15.

Nagy Józsefné
intézményvezető

A bejegyzés megosztása: