Karácsonyi ajándék – Ubtech Alpha 1E Programozható humanoid robot

Az idén a tankerület jóvoltából iskolánk tanulói egy különleges karácsonyi ajándékban részesültek. Egy Ubtech Alpha 1E Programozható humanoid robot érkezett hozzánk.

alpha01

Az Alpha 1E humanoid robot segítségével a gyerekek olyan készségeket sajátíthatnak el, amelyek megkönnyítik az eligazodást a rohamosan változó digitális világban.

Az emberi testet utánzó formát 16 szervomotor mozgatja, melyek önálló IP címekkel rendelkeznek és infravörös érzékelők, gyroszkópok adatszolgáltatásának összehangolásával olyan összetett mozgásokra is képes, mint fekvőtámasz, kézenállás.

Amellett, hogy előre programozottan fordul jobbra, balra, halad előre, hátra és oldalra, jógázik, kung-fuzik, táncol és akár mesél is angol nyelven, grafikus alapú programnyelvén bármilyen más mozgássor megtervezhető számára. Új “testtartás” algoritmusa révén sétálás közben még emberibb hatást kelt, mint eddig bármikor. Szenzorain keresztül “érzi” környezetét, intelligensen alkalmazkodik és reagál.

A kicsomagolás után rövid demók segítségével szemléltettük a robot képességeit, láthatóan a gyerekek nagy örömére. Az angol nyelvet tanulók egyszerűbb vezérlőparancsok segítségével irányíthatják is.

alpha03

alpha04

A bejegyzés megosztása: