Pénzügyi témahét

2018. március 5-9 között ismét, immáron 4. alkalommal került megrendezésre a Pénz7, az évről-évre egyre több tanárt és diákot vonzó pénzügyi-gazdasági nevelési program. Célja ,hogy a fiatalok tudatosabban kezeljék pénzügyeiket, alaposabb ismeretekkel rendelkezzenek a pénzvilág működéséről. Iskolánk is fontosnak tartotta, hogy helyi munkatervébe tervezetten bekerülhessen a pénzügyi tudatosság. Gyermeknyelven szóló változatos programjaink fejlesztik tanulóink kreativitását, innovativitását, kezdeményezőképességét. Ki-ki a maga korosztályi szintjén ismerkedhetett a pénzügyi folyamatokkal.

penzhet201801

Alsó tagozatos tanulóink tanulmányi sétáik során tapasztalhatták meg a bolti és piaci árak közti különbséget, előzetesen gyűjtött anyagokból szereztek ismereteket szomszédos országaink pénzeszközeiről. A környezettudatosság jegyében újrahasznosítható anyagból készíthettek perselyt megtakarításaik számára. Megszerzett tapasztalataikat később hasznosíthatták különféle pénzügyi játékok (zsetonkereső, 1 perc és nyersz, gazdálkodj okosan!) fordulóiban.

penzhet201802

Felső tagozatos diákjaink is változatos programokon keresztül nyerhettek betekintést az anyagi javak rendszerébe. A 6.évfolyam tanulói a K&H Vigyázz, Kész, Pénz program keretén belül látogattak el a debreceni pénzintézetbe osztályfőnökeikkel. A dráma eszközeit is felhasználva sajátíthatták el  az alapvető pénzügyi ismereteket magyar szakos tanáraik vezetésével. Játékos, interaktív feladatokon keresztül próbáltak nebulóink eligazodni a pénz világában rendhagyó matematika óráikon. Tanácsot adhattak majdani önmaguknak a családi kassza tudatos tervezéséről ,továbbá válaszokat kaptak a mindennapok kihívásaira az elméleti oktatást gyakorlati elemekkel is megtűzdelt foglalkozásokon. Programjainkat színesítették a gyerekek által elkészített ötletes plakátok, melyek kiállításra kerültek az iskola aulájában. Köszönjük tanítványaink kitartó érdeklődését valamint kollégáink áldozatos munkáját!

Mészárosné Imre Melinda

A bejegyzés megosztása: