A környezettudatosság hete 2017

Az április 24-28-ig tartó héten rendeztük meg iskolánkban idei harmadik témahetünket, melynek témája a környezettudatosság volt. A felső tagozatban az alábbi témakörökben szerveztünk előadásokat és foglalkozásokat tanulóinknak:

“Az élelmiszerek útja” – Az ötödik évfolyamosok különböző országok népeinek táplálkozási lehetőségeivel és szokásaival ismerkedtek meg a Zsírosné Czeglédi Erzsébet által tartott foglalkozáson.

Az 5.c osztály a témahéthez kapcsolódóan akváriumot rendezett be a biológia teremben.

“Egy bolygón élünk” – A hetedik évfolyamosok a föld-, levegő- és talajvédelem fontosságáról és lehetőségeiről szereztek információkat Nagy Dezsőné jóvoltából. A különböző szennyezőanyagok és az ellenük való védekezési lehetőségek mellett diákjaink segítségével összegyűjtöttük, mi magunk mit tehetünk Földünk megóvásáért.

“A VÍZ” címmel Pál Csaba tartott érdekes előadást édesvízkészleteink mértékéről és annak felhasználásáról az 5-6. évfolyamosoknak.

“Re-design” címmel, az újrahasznosítás jegyében Pongor Sándor és Suta László segítségével készítettek felsőseink papírhengerből szalvétagyűrűket és PET-palackból virágtartókat.

Fodor József “Háztartási Ökolábnyomunk csökkentése” címmel beszélgetett a gyerekekkel arról, hogy mit tehetünk, hogy minél kevesebb szemetet termeljünk otthonainkban. A 7-8. évfolyamosok közül 20 gyermek vett részt a foglalkozáson.

A bejegyzés megosztása: