Írónő járt iskolánkban

“Vigyázz! Itt garázdálkodik a szófaló faló, aki mindent bekebelez, ami többértelmű.
Gyere most, amíg még találkozhatsz a konyhatündérrel, az emberkerülő gazemberrel, a karperecet sütő pékkel és sok más fura alakkal.”

Bosnyák Viktória: Amikor kivirágzott a fánk fánk

November 12-én érkezett hozzánk Bosnyák Viktória írónő, akit nagy szeretettel vártunk iskolánkba. A 3-6. évfolyamig minden osztályban több diákunk is elolvasta valamelyik művét – összesen több, mint 60-an. A gyerekek saját készítésű ajándékkal kedveskedtek vendégünknek: összegyűjtötték azokat a leveleket és rajzokat, amit ők maguk készítettek az írónőnek.

Vendégünk nem okozott csalódást sem a gyerekeknek, sem a résztvevő pedagógusoknak: művei rövid bemutatásával, hozzájuk kapcsolódó történetekkel, prezentációval, képekkel, és film lejátszásával készült; s igyekezett válaszolni minden kérdésünkre. Elmondhatjuk, hogy mindnyájan tartalmas élménnyel gazdagodtunk.

Még dicséretet is kaptunk Bosnyák Viktóriától: nagyon örült, hogy mindenki aktívan, okos kérdésekkel és észrevételekkel vett részt a találkozón.

Reméljük, a jövőben is sikerül minél több hasonló találkozót szerveznünk, hiszen ha a gyerekek személyesen találkozhatnak a művek szerzőivel nagyobb kedvet kapnak ahhoz, hogy könyveit is a kezükbe vegyék. Ezek után letenni viszont nem sok eséllyel fogják tudni őket…

Bosnyák Viktória művei:
Tündérboszorkány-trilógia:
– Tündérboszorkány
– Klott Gatya, ne fárassz!
– Analfa visszatér

A sirály a király?
Amikor kivirágzott a fánk fánk
Ezt nevezem!
Elek, merre keresselek?

Mantyusok – Bátorság, Tomi!
Mantyusok – Ki van a zsebemben?
Puszedli és Habcsók
A szomorú kacagány

A bejegyzés megosztása: