Megyei Képzőművészeti Verseny

Megyei rajzverseny döntőjébe iskolánkból 9 versenyzőnk jutott be: Csádi Péter 5. o., Jónás Petra 5. o.,  Szabó Vivien 5. o.,  Dienes Dóra 6. o., Justyák Brigitta 6. o., Tarnai Panna 6. o., Kalmár Gabriella 7. o., Guba Virág 8. o., Molnár Laura 8. o.

A döntőt 2015. április 25-én rendezték meg.

“Rajzszakkörön idén is készítettünk rajzokat a megyei rajzversenyre. Témaként a természet volt megadva. Arról kellett rajzolni, hogy ki milyennek látja a minket körülvevő világot. A több, mint 1300 pályázó közül iskolánkból 9 tanulót hívtak be a zárthelyi fordulóra. A Kós Károly Művészeti Szakközépiskolában a rövid megnyitó után 2 és fél óra állt rendelkezésre, hogy a rajzot elkészítsük. Az 5-6. évfolyamosok Weöres Sándor és Donászy Magda verseihez készítettek illusztrációt; míg a nyolcadikosok feladata az volt, hogy a megadott szavakat jelenítsék meg egy rajzon belül.

A rajzokat idén is közösen zsűrizték a felkészítő tanárok. Az eredményhirdetésig megcsodálhattuk az iskolát és az ott kiállított rajzokat.” Felkészítő: Máté József

Nyolcadikos kategóriában Molnár Laura 8.c osztályos tanuló 3. helyezést ért el.

megyeirajz201501

Molnár Laura és Máté József

Jutalmát május 11-én vette át egy ünnepélyes eredményhirdetésen a Malomparkban, ahol az elkészített művek is kiállításra kerültek.

A bejegyzés megosztása: