Őztestvérek

Jól indult a májusa annak a 44 létavértesi gyereknek, akik velünk tartottak május 4-én a debreceni Vojtina Bábszínház Őztestvérek című előadására. A báb-színdarab Benedek Elek: Szép Cerceruska című népmeséjét dolgozta fel. Az is különlegessé tette, hogy a játszószínház részben, szinte testközelben, a mese részeseként élvezhettük a történetet. A négy fős bábszínész csapat díszleteikkel és bábjaikkal olyan mély emberi érzéseket jelenítettek meg, mint a félelem, gyengeség, gonoszság, irigység – valamint a testvéri, anyai, hitvesi szeretet és hűség – melyek a történet végén diadalt aratnak. A mesét különböző pengetős hangszerek kísérték és a bábszínészek gyönyörű hangja tette még feledhetetlenebbé az előadást.

A bábszínházi élmény után a Debreceni Református Gimnázium Állatgyűjteményét tekintettük meg, ahol Dr. Buró Botond kalauzolt minket. A körülbelül 150 éves preparátumok közül az 1855-ből származó kanalasgém preparációja számít a legöregebb darabnak, de láthattunk számos növényevő és ragadozó állatot, valamint rovarokat is.

Köszönjük a szervezést Molnárné Pelei Andreának és Csúth Ildikónak!

Kísérőtanárok voltak még: Létai Ilona és Tóth Zsuzsanna.

Örülünk, hogy iskolánk tanulói ilyen tartalmas élménnyel gazdagodhattak! Ajánljuk minden diákunknak, hogy aktívan vegyenek részt az iskolánk által szervezett kirándulásokon, hiszen a személyes élmények nem csak tudásukat, hanem élményeiket és ezeken keresztül jellemüket is gazdagítják!

A bejegyzés megosztása: