Dráma VAN

A Magyar Drámapedagógiai Társaság idén először rendezte meg A dráma hetét, melynek célja a dráma népszerűsítése és a dráma szakkörök életének bemutatása.

Iskolánk dráma szakköröseivel az AranyosKoméDIÁsoK-kal örömmel vettünk részt a rendezvényen, hiszen Hajdú-Bihar megyei koordinátoraink Végh Veronika és Csáky Szabolcs, a Zenetheátrum művészeti vezetői voltak, akiket személyesen is ismerünk.

drama201503

Lufi üzenetek

Az első napon 2015.március. 20-án délelőtt országszerte flashmobokkal indítottunk. Mi a pénteki nagyszünetben lufikat dobáltunk ki az ablakon, amelyekre csütörtök délután kis szövegekben megfogalmazva írtunk rá: miért is jó drámásnak lenni.

Meglátogattuk a második évfolyamosokat is, akiket egy rendhagyó rövid drámaórára hívtunk az udvarra. Öröm volt látni a gyerekek arcán, hogy mennyire boldogok, ha együtt játszhatnak. A későbbiekben a többi évfolyamra is szeretnénk ellátogatni.

drama201501

Dráma a második osztályosoknál

drama201502

Nagyon lelkesek voltak a kicsik

Rendezvényünk egy rendhagyó pizsamapartys párnacsatázással zárul majd az iskolában.

Az óráinkon kis drámásaink megismerhetik a dráma örömét, hogy milyen jó belebújni mások bőrébe, ha csak percekre is, s de élhetik mások életét. A színjátszással nem csak a szókincsük bővül, hanem az önbizalmuk is növekszik. Új barátokra lelnek, sok érdekes témáról beszélgetünk, kitombolhatják magukat egy nehéz nap után, vagy megismerhetnek új városokat egy fellépés alatt.

Ha majd továbblépnek, és középiskolába fognak felvételizni, bizony könnyebb dolguk lesz mint másoknak. Tudják majd, hogyan beszéljenek érthetően, leplezni tudják izgalmukat. Egy egykori drámást bármelyik iskolában szívesen látnak.

Várunk jövőre is mindenkit dráma szakkörre, akit egy kicsit is érdekel a színjátszás! A szakkör vezetője, Molnárné Pelei Andrea

A bejegyzés megosztása: