<19 Szabadfogású Számítógép Verseny 2014

Tavasszal már beszámoltunk arról, hogy iskolánk egyik lelkes tanulója, Madai Péter, korát meghazudtolóan belevette magát és elsajátította a 3D modellezés tudományát. Ezen ismereteit felhasználva aztán októberben be is nevezett az idei évben is megrendezésre kerülő országos megmérettetésre, a <19 Szabadfogású Számítógép Versenyre*.

*19 év alattiak informatika versenye

A C3 Alapítvány tizenkettedik alkalommal szervezte meg 19 év alatti, országos és határon túli fiatalokat megszólító számítógépes versenyét.

Nevezni lehetett bármivel, ami számítógéppel készült legyen az rajz, animáció, zene, játék, honlap, portál, kiegészítő alkalmazás, mobilkommunikációs fejlesztés, robot, saját készítésű szoftver vagy hardver, illetve bármilyen egyéb informatikai megoldás. A műnek csak a pályázó képzelőereje szabott határt.

Péter az általa használt Blender3D nevű programmal készítette el rövid “Space” című animációs filmjét, mely a zsűrizők körében nagy sikert aratott.

A verseny végén, 2014. november 22-én szombaton, közel 500 nevező közül a 12 legjobbat hívták be a budapesti eredményhirdetésre. Korosztályonként hirdettek eredményt, ahol Madai Péter a 13 éves versenyzők között nyert. Jutalma a dicsőség mellett egy verseny logójával ellátott póló és egy Nokia Lumia 630 okostelefon volt. Az eredményhirdetésen ráadásul még pár szavas, rövid előadás keretében prezentálnia kellett a pályamunkáját.

mpeter01

Péter bemutatja a kisfilmjét

mpeter02

A váratlanul jött előadás közben

A verseny rendkívül magas színvonalára jellemző, hogy a korábbi években ezen a versenyen győztek már pókerező robottal, intelligens kerékpáros ruhával, vagy itt fektették le a ma közkedvelt idokep.hu meteorológiai portál alapjait is. Továbbá az elismertségét tükrözi, hogy a versennyel és a díjazottakkal külön cikkben foglalkozik, Magyarország vezető hírportálja, az origo.hu, ahol Péter nevét is megemlítik és filmjét bemutatják, valamint az egyik legnagyobb magyarországi informatikai hírportál az itcafe.hu is leközölte Peti videóját. Origós cikk itt. ITCafe-s hír itt.

Kitartásához, szorgalmához és eredményéhez mindannyian gratulálunk.
Péter és családja pedig köszöni a létavértesi Önkormányzatnak az utazáshoz való hozzájárulást, Ibolya néninek pedig a közreműködést.

A bejegyzés megosztása: