2020-03-16 napi bejegyzések

Digitális munkarend bevezetése 3.

Tisztelt Szülők!

A mai naptól érvénybe lépett az új tanulási rend. Ennek érdekében a tantestület értekezett a lehetőségeket illetően. Innentől kezdve minden diákunk internet segítségével kapja meg a tananyagot, a feladatlapokat, a teszteket, a gyakorló feladatokat. Ez a hét még a próbálkozás időszaka. Előkészítésként az osztályfőnökök minden szülővel (akit telefonon el tudtunk érni az általuk megadott elérhetőségeken) felvették a kapcsolatot a délelőtt folyamán, s egyeztettek a KRÉTA rendszer hozzáférése, az étkeztetés és a tanulók felügyelete témákban.

Az étkeztetésről az Önkormányzat gondoskodik. Az iskolában leadott igénylőlapokat továbbítottuk az illetékeseknek. Felhívom a figyelmet, hogy ennek hiányában nem lehet igénybe venni az étkezést!

Holnaptól elindítjuk a digitális tanulást, amihez az anyagot elsősorban a KRÉTA felületén át juttatják el a tanárok a diákoknak. A tananyag feldolgozásához és a házi feladatok elkészítéséhez pedagógusaink online segítséget tudnak nyújtani az órarend és napközis foglalkozások szerinti idősávban, vagyis a tanuló és napközis csoport számára ekkor lesznek elérhetőek elektronikusan. Azt, hogy fellépnek-e a felületre, ellenőrizni tudjuk, a visszajelzéseket pedig értékelni!

Azon diákok, akik nem rendelkeznek internet hozzáféréssel, minden héten 1 borítékban összegyűjtve kapják meg a heti tananyagot.

Az alsós diákjaink felszereléséért a tanító nénikkel egyeztetett időpontban várunk mindenkit!

Óriási a felelősség szülők vállán is, mert csak a segítségükkel tudjuk tanítani a diákokat (különösen az alsó tagozatnál, ahol még a rendszer használata is gondot okozhat). Fontos, hogy megérttessék a gyermekeikkel, hogy ők veszítenek a legtöbbet, ha a következő időszakban nem tanulnak, nem veszik komolyan a feladataikat! Mától nem megszűnt az oktatás, hanem új formát öltött! Ismételten felhívom a figyelmet, hogy nem szünetet, szabadságot kaptak a tanulók, hanem más módszerrel tanulunk! Javaslom, hogy a napirendjüket is ennek megfelelően alakítsák, keljenek időben, figyeljék a feladataikat, időnként mozogjanak a friss levegőn (természetesen a saját udvaron), s az étkezések is időben történjenek! A szorgalmi időszak után is maradjon mindenki otthon, kerüljük a csoportosulásokat, csavargást! Vigyázzunk egymásra, másokra!

A  KRÉTA használatával kapcsolatos probléma, gond estén hívható számok: 52-585-023, 30- 774-2299.

Mindenkinek jó egészséget, sikeres munkát kívánok!

Létavértes, 2020. március 16.

Nagy Józsefné
intézményvezető

A bejegyzés megosztása: