2019-12-11 napi bejegyzések

Barangolás az Érmelléken

A Rozsnyai Gyűjteménybe látogattunk el december 5-én a 8.a osztályos tanulókkal és a könyvkuckós diákokkal. „Az Érmellék elfeledett világa…” időszaki kiállításhoz kapcsolódó múzeumpedagógiai órán a gyerekek Kővári Emese vezetésével megismerkedtek a pákászok életével, az Érmellék vízi világával.

rozsnyai201901

Szervező és kísérő pedagógusok: Milotai-Kiss Ildikó, Milotai József

A bejegyzés megosztása:

Bűvösvölgyben jártunk

Különleges élményben volt része 6. évfolyamos diákjainknak december 4-én. A debreceni
Bűvösvölgy médiaértés-oktató központba látogattak el és csoportos foglalkozásokon vettek részt. Ezen a napon tanulóink különböző szerepkörben (színész, műsorvezető, újságíró) próbálták ki tehetségüket, ismerkedtek a rádiózás, a filmkészítés, a híradózás és az újságkészítés rejtelmeivel. A program célja, hogy támogassa a gyerekeket a média tudatos és biztonságos használatában.

buvosvolgy01

buvosvolgy02

buvosvolgy03

Szervező pedagógus: Molnárné Pelei Andrea
Kísérő pedagógusok: Bertóthy Tamás, Máté József, Milotai-Kiss Ildikó

A bejegyzés megosztása:

Pályaorientációs nap 2019

A 2019. december 7-én lebonyolított Pályaorientációs napon a 7b osztálynál először az iskolánk védőnője, Janka Sándorné Edit tartott egy „Hogyan lettem védőnő” című előadást. Ezt követően az iskola udvarán felállított termálvízkút fúrótornyát néztük meg közelebbről, illetve az ehhez tartozó további eszközöket, lakókonténereket és munkálatokat. A műszakvezető rövid tájékoztatót tartott a nem éppen irigylésre méltó munkáról. Miután jól átfáztunk, visszavonultunk az iskolába, ahol a számítógép építés alapjaival ismerkedtek a gyerekek az osztályfőnökük vezetésével.

hogyanlettemvedono

furotorony

furotorony02

szgszerviz02

szgszerviz

A bejegyzés megosztása: