2018-11-27 napi bejegyzések

„Hegyek között, völgyek között zakatol a vonat…”

A Könyvkuckós és a 7.a osztályos gyerekekkel drótszamárra ültünk november 14-én délután és ellátogattunk a Rozsnyai Gyűjteménybe. „A vonat nem vár…” időszaki kiállításhoz kapcsolódóan játékos foglalkozáson vettünk részt. Csoportokban feldolgoztuk és előadtuk a vasút történetét, megnéztük a látványos vasútmodelleket és terepasztalokat. A kiépített KRESZ-pályán ügyességükről adtak számot diákjaink.

hegyekvolgyek201801

Ez a kép megy majd a facebookra

hegyekvolgyek201803

Mesi néni mesélt a mesés masinisztákról is

hegyekvolgyek201804

A csoportkép az kötelező

hegyekvolgyek201802

Az odaúton már bemelegítettünk…

Szervező és kísérő pedagógusok: Milotai-Kiss Ildikó, Milotai József

A bejegyzés megosztása:

Nemzetközi könyvjelzőcsere-program

Janikovszky Éva Könyvtárunk idén is csatlakozott az Iskolai Könyvtárak Nemzetközi Szervezete (IASL) által meghirdetett nemzetközi könyvjelzőcsere-programhoz. Az olvasást és az iskolai könyvtárakat népszerűsítő programban az elmúlt évben is több tízezer diák vett részt szerte az egész világról. A projekt lényege, hogy a jelentkező iskolai könyvtárakat a résztvevő diákok számát figyelembe véve a nemzetközi szervezők összesorsolják. Könyvtárunk külföldi cserepartnere a portugáliai Escola Básica Maria Manuela de Sá lett. A kapcsolatfelvételt Szima Anikó és Bui Roland angol szakos tanárok segítették. Az 5.  osztályos és a könyvkuckós gyerekek nagy lelkesedéssel készítették el a könyvjelzőket. Az együttműködés sikeresen megvalósult a két csoport között. A gyerekek örömmel vették át a portugáliai ajándékokat.

konyvjelzo2019

Magyar könyvekhez, portugál könyvjelző dukál

A bejegyzés megosztása:

Határtalan tudomány 2018

Határtalan tudomány címmel november 19-től november 23-ig megnyitotta kapuit az ATOMMAG KUTATÓINTÉZET a fizika kémia iránt érdeklődők számára. Rendhagyó fizika és kémia órákat szerveztek diákoknak. Iskolánk 8-os és 7-es tanulói november 19 -én látogattak el a kutatóintézetbe. A 7-esek a vízről tudtak meg érdekességeket és láttak kísérleteket, a 8-osok a levegőszennyezés káros következményeiről hallgattak előadást.

tudomany201801

Ha Mátét kérdezed, bent is…

tudomany201802

… és kint is fagyos volt a hangulat.

Szervezők és kísérők: Tarnainé Papp Anita és Nagy Zsolt

A bejegyzés megosztása: