2018-11-10 napi bejegyzések

Kirándulás az Erdőspusztai Bemutatóházban és Arborétumban

Október 11-én a 2. évfolyam tanulói az Erdőspusztai Bemutatóház és Arborétumba látogatott el egy környezetismereti óra keretében. A pihenőcentrum központi épületében betekintést nyerhettek többek között egy nyugdíjas erdőmérnök gyűjteményébe, valamint az Erdőspuszták kutatói által készített korabeli fotókból, ill. a tájra jellemző  használati tárgyakból összeállított kiállításba is. Az Erdőspuszták élővilágát preparált állatok bemutatásával ismerhettek meg, az Év fái tanösvényen sétálva a tájegységünkre jellemző lombos fákat, cserjéket és tűlevelűeket figyelhették meg.

erdospuszta01
Kísérő pedagógusok: Baloghné Janka Tímea, Bora Istvánné, Fazokán Jánosné, Miru Györgyi, Nyakné Hevesi Judit, Szilágyiné Magyar Éva, Zsírosné Gál Tünde

A bejegyzés megosztása:

Bolyai matematika csapatverseny 2018

Az idei tanévben 5 négy fős csapattal indultunk a Bolyai matematika csapatversenyen. Ez a verseny évről évre nehezebb feladatokból áll, de tanítványaink az előző évekhez hasonlóan ügyesen teljesítettek, és szép eredményeket értek el. Gratulálunk a versenyzőknek és felkészítőiknek.

Eredmények:
3. évfolyam 54. helyezés
Kapusi Boglárka
Komlósi Zsófia
Soós Boglárka
Kecskeméti Szabolcs

3. évfolyam 58. helyezés
Bata Zsombor
Balogh Dorina Erzsébet
Bartos Imre Kristóf
Sass Levente

Felkészítő pedagógusok: Kónya Sándorné, Herczné Egri Hajnalka, Balogh Réka

5. évfolyam 27. helyezés
Szabó Gergő
Kovács Dominik József
Oláh István
Iles Dávid Márk

5. évfolyam 37. helyezés
Balogh Dominik
Lakatos Regina
Guba Dávid István
Kerekes Balázs

6. évfolyam 45. helyezés
Flach Márk
Bozsóky Péter
Harmati Dorottya
Kontor Sándor

Felkészítő pedagógus: Létai Ilona

bolyai201801

Létai Ilona
munkaközösségvezető

A bejegyzés megosztása:

Látogatás a Derecskei Almásban

Október 11-én a 4. évfolyam, október 18-án pedig a 3. évfolyam tanulói kertpedagógiai foglalkozáson vettek részt a Derecskei Almásban, ahol traktor-húzta almás-kocsikban jártuk be a gyümölcsös egy részért. Ügyességi feladatként tápanyag-labdákat kellett csapatokban gyűjteni, majd a kukoricás-labirintusban egyénileg és csapatosan is tévelyeghettek. Puzzle formában kellett kirakni az almás logóját, majd megismerkedtek a kertben honos madarakkal, és egyéb élőlényekkel, valamint ezek védelmével. A foglalkozás zárásaként frissen facsar almalevet kortyolgattak.

alamastabor4

4. évfolyam

gyermeknap06

Traktorozik a 3. évfolyam

Kísérő pedagógusok: Belényesiné Kiss Edit, Gáspárné Pankotai Erika, Rápolty Judit, Tóth Róbert, Balogh Réka, Kónya Sándorné, Szatmári Erika, Tóth Zoltánné, Vesza Anikó

A bejegyzés megosztása: