2017-10-13 napi bejegyzések

Táborozás, tanulmányi kirándulás 2017

logotestver01Az „Értől az óceánig” elnevezésű testvér települési pályázat keretében létavértesi és székelyhídi gyerekek találkozhattak, ismerkedhettek augusztus végén. A két iskola részéről 14-14 tanuló vehetett részt a Rozsnyai István Muzeális Gyűjtemény jurtatáborban, ahol közös kézművesfoglalkozások, szalonnasütés, szekerezés, a Daru-láp és az erdőspusztai táj bejárása tette élménydússá a kétnapos programot. Szervező pedagógusok: Nagy Dezsőné, Milotai József.

rozsnyai201702

Darulápnál

Szeptember közepén iskolánk tanulói egy háromnapos tanulmányi kirándulás keretében a főváros és környékének kulturális és természeti értékeivel ismerkedhettek. A dunai sétahajózás lenyűgöző panorámája mellett a gyerekek megcsodálhatták Budapest emblematikus épületeit, az Országházat, a Királyi Palotát, a Dunán átívelő hidakat, bebarangolhatták az Állatkertet, kipróbálhatták a Csodák Palotája furfangos játékait, míg a Galériában Máté József tanár úr tárlatvezetésével elidőzhettek nemzeti festészetünk jeles alkotásai előtt is. Esztergomban a Bazilika letisztult klasszicista szépsége mellett a lépcsők megszámlálhatatlan sokasága ejtette ámulatba a gyerekeket, de a kupolából kitárulkozó panoráma mindenkit kárpótolt a fáradalmakért. Visegrádon a reneszánsz királyi palota megtekintésén túl jutott idő az önfeledt bobozásra és a szentendrei városnézésre is. Szervező, és kísérő pedagógusok: Nagy Dezsőné, Máté József, Milotai József.

rozsnyai201701

Hősök terén

A bejegyzés megosztása:

Égig érő mesefa

„Őseinktől kincsekkel teli tarisznyát kaptunk örökségbe, de mintha egyre gyakrabban tétlenül néznénk ennek a háttérbe szorulását, elfelejtését. Vegyük birtokba, ismerjük meg, fényesítsük újra és adjuk tovább az elődeinktől kapott, élethosszig érvényes, értékes, unokáink számára is feltétlenül megőrzendő, mesebeli kincseket”. Iskolai könyvtárunk pályázatot hirdetett a Népmese Napja alkalmából „Égig érő mesefa” címmel. Az alsó tagozatos osztályok különböző technikával készített mesefákat alkottak, amelyeken a kedvenc népmeséjük címe és szereplője is megjelent. A művekből kiállítást szerveztünk az iskola aulájában. A szakmai zsűrizésben Máté József segítette munkánkat. A legügyesebb osztályokat jutalmaztuk.

Eredmények:
I. helyezett: 4.c osztály
II. helyezett: 4.b osztály
III. helyezett: 3.a osztály

nyertesek2017

Különdíj:
Kreatív Kezek kézműves csoport (4. osztály) és a 3. c osztály

mesefa2017

A bejegyzés megosztása:

Könyvkuckó 2017

Iskolai könyvtárunk elindította a Könyvkuckó könyvtári foglalkozását az 5-6. osztályos gyerekek számára. 13 tanuló jár heti rendszerességgel a könyvtári programra, melynek legfőbb célja a gyermekek olvasóvá nevelése és a könyvtárhasználati ismeretek elmélyítése. A Népmese Napja alkalmából mesefát készítettek illetve a Városi Könyvtárba is ellátogattunk, ahol magyar népmeséket vetíttek a diákoknak.

„Égigérő mesefa” pályázat díjazott tanulói:
I. Fekete Tamás 5.b, Bartos Eszter 5.b, Jónás Réka 5.b
II. Budai Henrietta 5.b, Jakab Fatima 5.b
III. Papp Ildikó Orsolya 5.c

konyvkucko201701

A díjazottak

konyvkucko201702

Darumadár hajtogatás

Szervező: Milotai-Kiss Ildikó

A bejegyzés megosztása:

Hortobágyi Nemzeti Park névadó

A Hortobágyi Nemzeti Park által a tavalyi tanévben meghirdetett „névadó” versenyen Balogh Lívia most már 5.a osztályos tanuló nyert. Az újszülött kiscsikó Lívia javaslatára az UGRÁNDOS nevet kapta. Lívia szeptember 9-én vehette át jutalmát a Hortobágyi Vadasparkban.  Az osztály is aktívan bekapcsolódott a versenybe, így az osztály munkájának elismeréséül oklevelet és apró ajándékot kaptak a gyerekek. Felkészítőjük Fazokán Jánosné volt.

hortobagy2017

Balogh Lívia

A bejegyzés megosztása:

Állatok Világnapja 2017

Az Állatok Világnapját minden évben október 4-én, Assisi Szent Ferenc napján rendezik meg világszerte. Nincs ez másként a Janikovszky Éva Könyvtárban sem, ahol mi is megemlékezünk erről a jeles napról.  Az 5-6. osztályból egy-egy négy fős csapat mérte össze tudását egy játékos vetélkedő keretében. A gyerekek az óceánok világába nyertek betekintést a feladatok által. A legügyesebb csapatok jutalomban részesültek. Köszönjük a zsűri (Balogh Józsefné, Zsirosné Czeglédi Erzsébet) munkáját!

Eredmények:
I. Csikóhalak 6.b: Ágoston Dorottya, Fekete Barbara, Ferenczi Lili, Koszta Panna
II. Fehér cápák 6.a: Horváth Gergő, Kiss Arnold, Seress Gergő, Szilágyi János
III. Pingvinek 5.a: Apai Lili, Bozsóky Péter, Fehér Gabriella, Kiss Gabriella

SONY DSC

A bejegyzés megosztása: