2017-05-02 napi bejegyzések

Papírgyűjtés 2017

Ebben a tanévben a fenntarthatósági témahét keretében rendeztünk papírgyűjtést április 24 és 27. között a felső tagozatban. A résztvevők délutánonként szállították az iskola udvarán elhelyezett konténerhez a kiselejtezett újságokat, csomagolóanyagokat és egyéb papírhulladékot.

Az összegyűjtött papírt az A.K.S.D. Kft vette át tőlünk. A bevételt a legaktívabb papírgyűjtők jutalmazására fordítjuk, akik egy debreceni kiránduláson vehetnek majd részt.

Köszönjük minden tanulónk és az őket támogató szülők munkáját! Reméljük, jó példát tudtunk adni arra, hogy érdemes a még felhasználható hulladékot összegyűjteni és a megfelelő helyre elszállítani.

A papírgyűjtés szervezője: a felsős Diákönkormányzat és Tóth Zsuzsanna.
Köszönjük a felügyeletben és a szervezésben részt vevő pedagógusok munkáját!

A bejegyzés megosztása:

A környezettudatosság hete 2017

Az április 24-28-ig tartó héten rendeztük meg iskolánkban idei harmadik témahetünket, melynek témája a környezettudatosság volt. A felső tagozatban az alábbi témakörökben szerveztünk előadásokat és foglalkozásokat tanulóinknak:

“Az élelmiszerek útja” – Az ötödik évfolyamosok különböző országok népeinek táplálkozási lehetőségeivel és szokásaival ismerkedtek meg a Zsírosné Czeglédi Erzsébet által tartott foglalkozáson.

Az 5.c osztály a témahéthez kapcsolódóan akváriumot rendezett be a biológia teremben.

“Egy bolygón élünk” – A hetedik évfolyamosok a föld-, levegő- és talajvédelem fontosságáról és lehetőségeiről szereztek információkat Nagy Dezsőné jóvoltából. A különböző szennyezőanyagok és az ellenük való védekezési lehetőségek mellett diákjaink segítségével összegyűjtöttük, mi magunk mit tehetünk Földünk megóvásáért.

“A VÍZ” címmel Pál Csaba tartott érdekes előadást édesvízkészleteink mértékéről és annak felhasználásáról az 5-6. évfolyamosoknak.

“Re-design” címmel, az újrahasznosítás jegyében Pongor Sándor és Suta László segítségével készítettek felsőseink papírhengerből szalvétagyűrűket és PET-palackból virágtartókat.

Fodor József “Háztartási Ökolábnyomunk csökkentése” címmel beszélgetett a gyerekekkel arról, hogy mit tehetünk, hogy minél kevesebb szemetet termeljünk otthonainkban. A 7-8. évfolyamosok közül 20 gyermek vett részt a foglalkozáson.

A bejegyzés megosztása:

Alapműveleti Matematika Verseny megyei eredményei 2017

Iskolánkban április 5-én írták meg a gyerekek az alapműveleti matematika verseny körzeti fordulójának feladatait. Az itt elért eredményekről már beszámoltunk az elmúlt hónapban.

A feladatlapokat továbbküldtük, és megyei szinten összesítették az eredményeket. A megyei eredményhirdetésre a legjobb hat versenyzőt hívták be a megye összes indulója közül. Létavértesről Flach Márkot érte ez a megtiszteltetés. A 188 versenyző közül ő a 4. helyezést érte el. Felkészítője: Fazokán Jánosné 

Gratulálunk neki és a többi versenyzőnek, valamint a felkészítő pedagógusaiknak!

További eredmények:
4. évfolyam
Flach Márk 4.
Szima Gergő 37.
Vlajk Johanna 75.
Kiss Gabriella 91.
Bozsóky Péter 97.

5. évfolyam
Veres Kristóf 12.
Vida Ferenc 67.

6. évfolyam
Zurbó Benjámin 48.
Kalmár Barbara 58.
Bozsóky Virág 66.
Szatmári Marcell 74.
Szabó Csongor 91.

7. évfolyam
Kontor Balázs 32.
Hadházi Panna 66.
Bora Patrik 89.

Létai Ilona
munkaközösség vezető

A bejegyzés megosztása: