2017-04-21 napi bejegyzések

Digitális témahét

A második félév elején megrendezett pénzhét után április elején a digitális témahetet valósítottuk meg iskolánkban. Ebből az alkalomból diákjaink informatikai eszközökkel és az internet világával kapcsolatos rendhagyó órákon és foglalkozásokon vehettek részt, hogy tovább mélyítsék digitális kompetenciáikat és felelősségteljes számítógép-használókká váljanak.

A hét rendhagyó programjai az alábbiak voltak:
“Netezz biztonságosan!” – Az internethasználat veszélyeiről az osztályfőnöki órák keretében esett szó a felső tagozatban. A beszélgetések során nagy hangsúlyt fektettek a internetfüggőség kialakulásának megelőzésére és a személyes adatok védelmére.

A Penge Quiz smartkid interaktív vetélkedőt Zsíros József segítségével ismerhették meg tanulóink. Ez az interneten elérhető játék jó lehetőséget kínál a tanulásra és a szórakoztató és egyben hasznos szabadidő-eltöltésre.

Az internetes zaklatásról és ennek megelőzéséről ugyancsak Zsíros József tartott előadást a felső tagozatban.

Az IKT eszközök játékos használatába Tarnainé Papp Anita vezette be diákjainkat. Az információs és kommunikációs technológiai eszközök (röviden IKT) manapság mindennapi életünk részeivé váltak, így fontos, hogy már a gyerekek is elsajátítsák helyes használatukat.

A gyerekek kedvenc irodalmi hősének facebook profilját Molnárné Pelei Andrea segítségével készítették el a gyerekek. A foglalkozás célja az volt, hogy tanulónk szembesüljenek azzal, milyen könnyű mások “bőrébe bújni” és akár hamis személyazonossággal feltűnni az internetes közösségekben.

“Úgy érted-e, ahogy én?” címmel manapság gyakran használt divatos angol kifejezések magyar jelentését, illetve megfelelőjét ismerhették meg tanulóink. A foglalkozásokat Szima Anikó és Lakatos Éva tartották.

Mindenkinek köszönjük, hogy aktívan részt vett a programokon!
Reméljük, tanulóink hasznos ismereteket és tartalmas élményeket szereztek a hét során!
Köszönjük a pedagógusoknak, hogy ismét érdekes programokkal színesítették iskolánk hétköznapjait!

Létai Ilona
munkaközösségvezető

A bejegyzés megosztása: