2016-12-04 napi bejegyzések

Adventi készülődés

Az idei évben is adventi koszorúval és adventi naptárral készülődnek a karácsonyra iskolánk felső tagozatosai. Hagyományunkhoz híven az adventi koszorú első gyertyáját az ötödikesek gyújtották meg ünnepélyes keretek között. December 1-én a három ötödikes osztály közösen készült egy meghitt műsorral, amit furulyaszóval, idézetekkel, szép gondolatokkal és dalokkal színesítve adtak elő az évfolyamuknak.

A műsor végén felfedésre került az adventi naptár első kis ajándéka is, ami egy adventi vers első részletét rejtette. A naptár elkészítésében idén az 5. és 8. évfolyamosok működtek közre.

Köszönjük a kedves megemlékezést a résztvevő gyerekeknek, és felkészítőiknek:
Létai Ilonának, Zsírosné Czeglédi Erzsébetnek és Milotai Józsefnek

A bejegyzés megosztása:

Nagy sikerünk a II. Komplex Tanulmányi Versenyen

2016. november 18-án került megrendezésre Monostorpályiban a derecskei tankerületi II. Komplex Tanulmányi Verseny, ahol kilenc település diákjai mérték össze tudásukat egymással érdekes, sokszínű feladatok segítségével. A megmérettetésre már hetekkel korábban elkezdtek készülni az iskolánkat képviselő gyerekek és pedagógusaik, hiszek összesen hét tantárgy (történelem, magyar, földrajz, biológia, fizika, kémia és képzőművészet) ismereteiről kellett számot adniuk a versenyen.
Iskolánk csapata remek teljesítménye eredményeként idén első helyezett lett a versenyen, nem kis dicsőséget hozva iskolánkra.

Szeretettel gratulálunk Herczeg Kinga 8.b, Szilágyi Nikoletta 8.b és Tarnai Panna 8. a osztályos tanulóinknak!

komplextanulmanyiverseny2016

Köszönjük felkészítőik: Nagy Józsefné, Kissné Medve Anita, Molnárné Pelei Andrea, Tarnainé Papp Anita, Nagy Dezsőné, Milotai József, Fodor József, Szakál Attila és Máté József munkáját!

Ezúton köszönjük a házigazdáinknak a színvonalas szervezést és kedves megvendégelést!

A bejegyzés megosztása: