2015-05-19 napi bejegyzések

Íródeák Kistérségi Helyesíró Verseny

Iskolánkban 2015. április 29-én rendeztük meg az Íródeák Kistérségi Helyesíró Versenyt. A megmérettetésen tollbamondást írtak és feladatlapot töltöttek ki a tankerület 8 iskolájából érkező diákok.

Eredmények:
3. évfolyam:
1. Adorján Zsófia
2. Papp Huba

4. évfolyam
1. Kalmár Barbara
6. Jónás Jázmin

5. évfolyam
6. Pankotai Zoltán felkészítő: Kissné Medve Anita
7. Tarján Renáta felkészítő: Molnárné Pelei Andrea

6. évfolyam
3. Katona Tibor felkészítő: Nagy Enikő
4. Herczeg Kinga felkészítő: Kissné Medve Anita

7. évfolyam
6. Suta Petra felkészítő: Kissné Medve Anita
7. Kalmár Gabriella felkészítő: Nagy Enikő

8. évfolyam
4. Hadházi Zsófia felkészítő: Nagy Józsefné
6. Kovács Lili felkészítő: Molnárné Pelei Andrea

irodeak201501

Katona Tibor veszi át Ibolya nénitől a 3. helyért járó díjat

irodeak201502

Létai díjazottak

Köszönjük a szervezést és megvalósítást Milotai József munkaközösség-vezetőnek, Kissné Medve Anita szaktanárnak és további segítőiknek!

A bejegyzés megosztása:

Megyei Képzőművészeti Verseny

Megyei rajzverseny döntőjébe iskolánkból 9 versenyzőnk jutott be: Csádi Péter 5. o., Jónás Petra 5. o.,  Szabó Vivien 5. o.,  Dienes Dóra 6. o., Justyák Brigitta 6. o., Tarnai Panna 6. o., Kalmár Gabriella 7. o., Guba Virág 8. o., Molnár Laura 8. o.

A döntőt 2015. április 25-én rendezték meg.

“Rajzszakkörön idén is készítettünk rajzokat a megyei rajzversenyre. Témaként a természet volt megadva. Arról kellett rajzolni, hogy ki milyennek látja a minket körülvevő világot. A több, mint 1300 pályázó közül iskolánkból 9 tanulót hívtak be a zárthelyi fordulóra. A Kós Károly Művészeti Szakközépiskolában a rövid megnyitó után 2 és fél óra állt rendelkezésre, hogy a rajzot elkészítsük. Az 5-6. évfolyamosok Weöres Sándor és Donászy Magda verseihez készítettek illusztrációt; míg a nyolcadikosok feladata az volt, hogy a megadott szavakat jelenítsék meg egy rajzon belül.

A rajzokat idén is közösen zsűrizték a felkészítő tanárok. Az eredményhirdetésig megcsodálhattuk az iskolát és az ott kiállított rajzokat.” Felkészítő: Máté József

Nyolcadikos kategóriában Molnár Laura 8.c osztályos tanuló 3. helyezést ért el.

megyeirajz201501

Molnár Laura és Máté József

Jutalmát május 11-én vette át egy ünnepélyes eredményhirdetésen a Malomparkban, ahol az elkészített művek is kiállításra kerültek.

A bejegyzés megosztása:

Tankerületi Képzőművészeti Verseny

Idén is megrendezték a tankerületi rajzversenyt, ahol élő gitárzenére kellett képeket alkotni.

Eredmények:
5-6.-os kategóriában Justyák Brigitta II. hely, felkészítő Máté József
7-8.-os kategóriában Gyöngyösi Katalin II. hely, felkészítő Máté József

A bejegyzés megosztása:

Őztestvérek

Jól indult a májusa annak a 44 létavértesi gyereknek, akik velünk tartottak május 4-én a debreceni Vojtina Bábszínház Őztestvérek című előadására. A báb-színdarab Benedek Elek: Szép Cerceruska című népmeséjét dolgozta fel. Az is különlegessé tette, hogy a játszószínház részben, szinte testközelben, a mese részeseként élvezhettük a történetet. A négy fős bábszínész csapat díszleteikkel és bábjaikkal olyan mély emberi érzéseket jelenítettek meg, mint a félelem, gyengeség, gonoszság, irigység – valamint a testvéri, anyai, hitvesi szeretet és hűség – melyek a történet végén diadalt aratnak. A mesét különböző pengetős hangszerek kísérték és a bábszínészek gyönyörű hangja tette még feledhetetlenebbé az előadást.

A bábszínházi élmény után a Debreceni Református Gimnázium Állatgyűjteményét tekintettük meg, ahol Dr. Buró Botond kalauzolt minket. A körülbelül 150 éves preparátumok közül az 1855-ből származó kanalasgém preparációja számít a legöregebb darabnak, de láthattunk számos növényevő és ragadozó állatot, valamint rovarokat is.

Köszönjük a szervezést Molnárné Pelei Andreának és Csúth Ildikónak!

Kísérőtanárok voltak még: Létai Ilona és Tóth Zsuzsanna.

Örülünk, hogy iskolánk tanulói ilyen tartalmas élménnyel gazdagodhattak! Ajánljuk minden diákunknak, hogy aktívan vegyenek részt az iskolánk által szervezett kirándulásokon, hiszen a személyes élmények nem csak tudásukat, hanem élményeiket és ezeken keresztül jellemüket is gazdagítják!

A bejegyzés megosztása: