2014-10-28 napi bejegyzések

’56 Te csillag

Régi hagyomány az iskolánkban, hogy az október 23-ai műsort, az 1956-os Forradalom és Szabadságharc hőseinek emlékére a nyolcadikosok  adják elő, így ránk került a sor.

Az előadás napját sok-sok színes próba előzte meg. A legelső próbán megismerkedtünk az 1956 előtti évekkel,hogy igazán át tudjuk érezni az ünnep jelentőségét. Mikor megkaptuk a forgatókönyvet izgatottan osztottuk el a szerepeket, hiszen 32-en szerepeltünk a színpadon. A darabban a nagytata  naplója segítségével unokái elevenítik fel a forradalom fontosabb eseményeit. A közös fárasztó mégis felüdülést jelentő próbák , az együtt áténekelt délutánok, meghozták a várva várt eredményt. Mind a két előadásunkon hatalmas tapsot és sok-sok gratulációt  kaptunk.

A felkészülésünk és az előadásunk olyan varázslatos volt,hogy teljesen ’56-ban érezhettük magunkat. Megtudhattuk ,hogy Pest utcáin és az egész országban senki sem volt biztonságban. Büszkék lehetünk azokra a hazafiakra akik az életüket adták azért,hogy mi itthon szabadon élhessünk.

Majd ha jövőre középiskolába kerülünk akkor biztosak vagyunk benne hogy más szemmel fogunk tekinteni a műsorokra, és magára a történelemre, és a magyarságra is.

Köszönjük a felkészítő tanárainknak:  Molnárné Pelei Andreának a forgatókönyv összeállítását és a műsor betanítását, osztályfőnökeinknek  Nagy Dezsőnének,Máté Józsefnek, Kőszegi Péternek és a technikai háttér biztosítását Tarnai Csabának.

Készítette: Juhász Erzsébet, Hadházi Zsófia, Molnár Laura,
Szilágyi Réka,Serbán Alexandra, Adorján Dávid

A bejegyzés megosztása: