2014-06-04 napi bejegyzések

Rajzfilmkészítő hatodikos

Iskolánk számos nebulója ér el évről évre valamilyen helyi, megyei vagy országos versenyen előkelő helyezést. Ilyenkor természetesen az ő nevüktől hangos a tanári kar és az iskola. Természetesen járnak hozzánk olyan tanulók, is akik a háttérben tevékenykedve alkotnak valamilyen különlegeset. Madai Péter 6.a osztályos tanuló is ilyen. Az alul látható videó az Ő keze munkája.
Hogy mit látunk? Egy 39 másodperces animációs filmet, melyen az iskolai élet egy röpke pillanata látható. Az animáció olyan filmkészítési technika, amely élettelen tárgyak, rajzok vagy ábrák „kockázásával” készítenek filmeket. A mai rajzfilmek (Jégvarázs, Shrek, Verdák…) már számítógépen készülnek. Ennek a technikának az elsajátításával sikerült létrehoznia e kis szösszenetet.

Peti teljesen önszorgalomból kezdte elsajátítani először a programozás alapjait, majd rövid próbálkozás után tért át a 3D-s modellezés világába. Megközelítőleg fél év kitartó munkájának köszönhető aztán az, hogy ma már erre a szintre eljutott. A feladat egyik nehézsége, hogy a program amit használ teljesen angol nyelvű és használatát még középiskolákban sem oktatják. Péter nemcsak animációkat renderel, hanem játékkezdeményeket is készítget.

A készítő program neve: Blender 3D
Az animációban látható szekrény a Péter szekrényét ábrázolja,  de a belekerülő tárgyak csak a képzelet szüleményei. :) A videón jól látszik, hogy az kisfilm elkészítése során arra is ügyelt, hogy az ajtót zárt állapotába ne lehessen becsukni.

További kitartást és sikert kívánunk a munkájához!

A bejegyzés megosztása: