2014-05-18 napi bejegyzések

Megtörtént az első osztályosok beíratása is, amit szülői értekezlet előzött meg. 66 óvodás (és szüleik) gondolta úgy, hogy iskolánkban szeretné megkezdeni tanulmányait.

Beiratkozás

Adategyeztetés és tájékoztató

A leendő elsősöket a múlt héten iskolahívogató rendezvényre vártuk, ahol csoportonként egy-egy délelőttöt töltöttek a diákok a leendő tanító nénik társaságában, s bepillantást nyerhettek az iskolai életbe. Köszönjük a részvételt.

A bejegyzés megosztása:

Hegyet is másztak az ötödikesek

A nyolcadikosok kirándulása után egy héttel az ötödikes diákok is nekivágtak a két napos osztálykirándulásuknak. Az úticél a Mátra vidéke volt. Az első nap délelőtt Gyöngyösön, a Mátra múzeumban vendégeskedtünk, ahol az “Élet a tölgyfa körül” című háromszintes kiállítóterem mellett megtekintettük a Trópusi házat és a Magyarországon egyedülálló 50 ezer éves mátraderecskei teljes mamut csontvázat.

mamut

A hasa aljáig értünk volna…

Ezt követően az Orczy kertben az érdeklődőbbek még madárgyűrűzést is láthattak. A következő programunk a Kékestető megmászása volt. A kicsit több mint egy órás kaptató után azonban, nem elégedtünk meg az 1014 m-es magassággal, hanem 160 lépcsőt megmászva felmentünk Magyarország legmagasabb pontján fekvő kilátóba. A kilátás leírhatatlan volt.

kekestura

Messze van még? Most már messze…

kekespont

A tikkadt társaság, bazározásra éhesen

A túra után megváltás volt sokak számára a busz üdítő látványa. A salgótarjáni szállásunkra este fél nyolcra értünk. Egy gyors vacsora után elfoglaltuk a hat személyes szobáinkat, melyben az éjszakai baglyok igyekeztek sokáig ébren maradni. A reggeli ébresztő után svédasztalos reggeli várt minket. Salgótarján egyik nevezetessége a bányamúzeum, amit egy valódi tárnában rendeztek be, sem maradhatott ki.

banyamuzeum

Sisak használata kötelező

banyamuzeum2

Sisak csak rózsaszínben nem volt! Szerencsére…

banyamuzeum3

A múzeum megtekintése után, bányász senki nem akart lenni

Az ebédünket már Hollókőn a Vár étteremben fogyasztottuk el. Tele hassal ismét rövid túrára adtuk a fejünket és felkaptattunk a hollókői várig.

holloko1

Áhhh… Megint túra!

holloko2

A várfoglalók

A vár sem okozott csalódást. Gyönyörűen berendezett vármúzeummal és kilátással kényeztetett minket. Miután eleget tátottuk a szánkat és visszamentünk az ófaluba, még befordultunk egy nyomdász szakmatörténeti kiállításra, ahol interaktív bemutató keretében gyerekeink közül a szerencsésebbek nyomtathattak is.

holloko3

Zsiga Róbert nyomdászmester tanít

holloko4

A mester és tanítványai

Ezt követően hosszú út várt ránk hazáig, melyet megszakítottunk rövid időre a vacsora kedvérét egy mamutcégnél (McDonalds).

Kísérők: Tarnainé Papp Anita, Nagy Enikő, Zsíros József

A bejegyzés megosztása: