2014-04-26 napi bejegyzések

Alapműveleti matematika verseny 2014

Már korábban hírt adtunk arról, hogy az idei évben ismét iskolánk rendezte az országos alapműveleti matematika verseny körzeti fordulóját. A körzeti fordulóban minden évfolyamunk tisztességesen helytállt. Ezután megtörtént Hajdúszoboszlón a megyei összesítés is. Örömmel értesültünk a szervezőktől, hogy Turucz Szabolcs 5.c osztályos tanulónkat behívták a megyei eredményhirdetésre.

Az eredményhirdetést helye a Gönczy Pál  Sport és Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola volt Hajdúszoboszlón. Egy rövid köszöntő és néhány tréfás vers után az eredményhirdetés következett. A végeredmény pedig számunkra a lehető legjobban alakult:

Turucz Szabolcs a megyei összesítésben 190 lelkes ötödikes matematikus közül az előkelő 1. helyezést szerezte meg, mely egyben azt is jelentette, hogy továbbjutott Marcaliba az országos döntőbe.

Felkészítői: Létai Ilona és Zsíros József

Gratulálunk Neki!

szabi01

Turucz Szabolcs az első helyért járó oklevéllel és jutalomkönyvvel

Köszönjük a megyei forduló megszervezését és lebonyolítását Kovács Márta megyei szervezőnek.

A bejegyzés megosztása:

Olvass többet!

A debreceni Ady Endre Gimnázium “Olvass többet!” című nemzetközi irodalmi vetélkedője idén is felkeltette néhány diákunk érdeklődését.
A versenysorozat lényege, hogy a diákok előre megadott könyvekhez kapcsolódó feladatlapokat töltenek ki – először otthonról online módon, majd zárthelyi versenydolgozat formájában.
Idén az első félévben Robert Louis Stevenson: A Kincses sziget és Kós Károly: Az országépítő című regényeket, a második félévben Sarkadi Imre: Elveszett Paradicsom és J. R. R. Tolkien: Hobbit című regényét olvasták el és dolgozták fel a versenyen résztvevő diákok.

Legsikeresebb résztvevőink:
6. Molnár Laura 7.c
8. Borbély Izabella 8.a
13. Gáspár Attila 8.a

 Gratulálunk a résztvevőknek, és további jó olvasó-kedvet kívánunk mindenkinek!
A bejegyzés megosztása: