2014-04-13 napi bejegyzések

Erdélyi csillagok vers- és prózamondó verseny

Iskolánk kversproza02épviselői 2014. április 12-én, egy gyönyörű szombati napon igazán emlékezetes élményekre tehettek szert Hajdúbagoson. Eme Vers- és prózamondó verseny célja az volt, hogy erdélyi írók és költők műveit valamint erdélyi népmeséket elevenítsenek meg a különböző iskolákból érkező diákok.

A Létavértestől 18 km-re lévő településen kiváló vendégszeretettel fogadtak bennünket. Délelőtt  5-6. osztályos korcsoport szavalatait hallgathattuk meg, ezalatt a 7-8. évfolyamosok a település tájházában játékos vetélkedőkön és kézműves foglalkozáson vettek részt. Az ünnepi ebéd után az idősebbeké lett a színpad, míg a kisebbek a tájházat vették birtokukba. A napot a bagosi általános iskola néptáncosainak előadása színesítette.A zsűri soraiban volt szerencsénk találkozni Dánielffy Zsolt debreceni színművésszel és Bosnyák Viktória írónővel, akik a verseny után személyes szavakat is intéztek a létavértesi gyerekekhez.

A versenyre számos településről érkeztek diákok, így közel 60 színvonalas produkciót volt szerencsénk meghallgatni. Iskolánknak a díjazottak közé is sikerült bekerülnie, hiszen az 5-6. osztályos korcsoport próza kategóriájában Bodnár Gergő 5.b osztályos tanuló különdíjban részesült A favágó legény meséje című erdélyi népmese elmondásáért.

montazs

Egy kis montázs a nap eseményeiből

A verseny egyben adott lehetőséget a diákoknak képességeik bemutatására, megmérettetésére és a közös programok által az egymással való ismerkedésre. A gyerekek hozzáértő zsűritől kaptak visszajelzést tehetségükről.

A verseny fővédnöke is kiemelte, hogy  “A legnagyobb kincs az emberi tehetség.”  Jókívánságul pedig azt üzente a versenyzőknek, a résztvevő települések csillagainak:  „Ragyogjatok, mint a gyémánt!”

További versenyzőink és az elhangzott művek:
Justyák Brigitta 5.a:Benedek Elek: Dal a rózsáról
Bun Ágnes 5.b: Kányádi Sándor: Csukástó
 
Kovács Luca 7.c: Benedek Elek: Az erdő télen
Molnár Laura Eszter 7.c: Benedek Elek: Dal a szeretetről
Borbély Izabella 8.a: Áprily Lajos: Vadlúd voltam
 

Felkészítők: Molnárné Pelei Andrea magyar szakos tanár, Tóth Zsuzsanna könyvtárostanár

versproza01 

Reméljük, jövőre ismét részt vehetünk egy ilyen hangulatos és színvonalas rendezvényen!

A bejegyzés megosztása: