2014-03-02 napi bejegyzések

Álarckészítő verseny

Februárban az iskolai könyvtár álarckészítő versenyt hirdetett a 3-4. osztályban és a felső tagozatban. Összesen 34 (29 alsós és 5 felsős által készített) gyönyörű álarc érkezett be a könyvtárba, melyek a legkülönbözőbb technikákkal készültek. Az alsósok körében a legnépszerűbbek a papírmasé állatok voltak, míg a felsősök gipsz-öntvények kifestésével is próbálkoztak.

P1090782_k P1090779_k

Continue reading

A bejegyzés megosztása:

Testvériskola pályázat

A Pocsaji Lorántffy Zsuzsanna Általános Iskolával közösen elkezdtük pályázatunk lebonyolítását. A két iskola diákjai két alkalommal is találkoztak már. Először a pocsajiak érkeztek hozzánk farsangolni. A települést Polgármester Úr, iskolánkat igazgató néni mutatta be a vendégeknek, majd a pályázatban részt vevő diákok kis műsora következett, ahol a farsangi hagyományokat felelevenítve kisze-bábot égettünk, majd megvendégeltük a testvériskola képviselőit.

Ezt követő hétvégén mi utaztunk Pocsajba, ahol a települést és az iskolát hasonló módon ismertük meg, mint nálunk, majd „márciuskát” készítettünk, végül az éppen akkor zajló Vőfélytalálkozón is részt vettünk.

testver201401k

Kisze-báb égetés

testver201402k

Pocsaji vendégeskedés

testver201403

Készül a „márciuska”

A bejegyzés megosztása: