Alsós Rendezvények kategória bejegyzései

Hortobágyi Nemzeti Park névadó

A Hortobágyi Nemzeti Park által a tavalyi tanévben meghirdetett „névadó” versenyen Balogh Lívia most már 5.a osztályos tanuló nyert. Az újszülött kiscsikó Lívia javaslatára az UGRÁNDOS nevet kapta. Lívia szeptember 9-én vehette át jutalmát a Hortobágyi Vadasparkban.  Az osztály is aktívan bekapcsolódott a versenybe, így az osztály munkájának elismeréséül oklevelet és apró ajándékot kaptak a gyerekek. Felkészítőjük Fazokán Jánosné volt.

hortobagy2017

Balogh Lívia

A bejegyzés megosztása:

Alsós farsang 2015

Március 6-án, péntek délután az alsós évfolyamokban is megrendezésre került a farsangi mulatság, melynek ezúttal is a művelődési ház adott helyet. A hagyományoknak megfelelően a műsorról az idei elsősök gondoskodtak, így lehetőséget kaptak egy kis bemutatkozásra. A nézőközönségnek nem okoztak csalódást, hiszen mindhárom osztálytól kimagasló színvonalú produkciót láthattunk.

Az 1.a osztály A kiskakas gyémánt félkrajcárja című magyar népmese, az 1.b a Carlo Collodo: Pinokkió kalandjai című regénye és az 1.c Csukás István: Keménykalap és krumpliorr című műve alapján készített látványos, zenei betétekkel színesített, színházba illő előadást.

1.a felkészítői: Komlósiné Vesza Anikó és Tóth Róbert
1.b felkészítői: Kertészné Suta Mária és Tompáné Krizsanyik Orsolya
1.c felkészítőji: Nagy Tamásné és Kónya-Huszti Julianna

Köszönjük ezt a csodás élményt az elsős tanító néniknek és bácsinak, valamint a gyerekeknek!

Szervező: Tóth Zsuzsanna
könyvtárostanár

A bejegyzés megosztása:

Német nyelven is remekeltünk

Iskolánk tanulói ebben az évben is részt vettek Hosszúpályiban a Német nyelvű regionális szavalóversenyen. A rendezvény 2015. február 23-án zajlott, ahol diákjaink szép eredményeket szereztek:
2. helyezés: Kalmár Barbara 4.b osztály
3. helyezés: Pósa Mónika 7.c osztály

Különdíjasok:
Borbély Evelyn 6.b
Laczkó Bettina 6.c
Bíró Mónika 8.a

nemet2015vers01

Deutsch Rezitation

Az eredményekhez szeretettel gratulálunk a diákoknak és felkészítőiknek, Mészárosné Imre Melinda és Zsírosné Czeglédi Erzsébet tanárnőknek!

A bejegyzés megosztása:

Alsós akadályverseny 2014

Október 10-én, egy verőfényes délutánon tartottuk az alsó tagozaton az akadályversenyt, mellyel az 1848-49-es szabadságharcra és az aradi vértanúkra emlékeztünk.

A kis honvédek, huszárok csákóval a fejükön katonanótával, csatakiáltással vonultak állomásról állomásra, hogy elvégezzék a kapott feladatokat. Volt gránát dobása célba, kúszás, célbalövés, folyón átkelés lajhár mászással, megsérült társ megmentése és szállítása biztonságos helyre, szellemi totó és puzzle. A gyerekek átszellemülten, igazi katonaként, fegyelmezetten hajtották végre a feladatokat.

A jó hangulatú verseny eredményhirdetéssel zárult, melyen csak győztesek voltak.

Szervező: Balogh Józsefné
DÖk vezető

A bejegyzés megosztása:

Papír és PET palack gyűjtési akció

Szeptember 23-án van a Nemzetközi hulladékgyűjtő akció, ezért ehhez az időponthoz kötöttük a papírgyűjtést az alsó tagozaton. Évről évre a gyűjtéssel a célunk a takarékosságra és az újrahasznosításra nevelni a gyerekeket.

Az akcióban nemcsak az osztályok, de a szülők nagy része is részt vett. Lekerültek a padlásokról a régi tankönyvek, sőt a nagyszülők régi folyóiratai is a konténerbe kerültek. Az osztályok a boltokból a kartondobozokat, az irodákból a régi papírokat hordták egész héten át délutánonként. Külön köszönetet érdemel Nagy Tibor és Tóth József vállalkozó, akik többször fordulva töltötték fel a konténert.

A lázas gyűjtésből 36.120,-Ft-ot kaptunk, melyből az osztályok játékokat fognak kapni. Minden felnőttnek, gyereknek, vállalkozásnak köszönet a segítségért.

A bejegyzés megosztása:

Debrecenbe kirándult az 1. a és 1. c

Május 6-án az 1. a és 1. c osztály egész napos kirándulást szervezett Debrecenbe a Vojtina Bábszínházba. Az autóbusz 8 órakor indult el 33 gyerekkel és 4 felnőttel.

1a1ckirdebr01

Délelőtt 10 órakor a játszóházba érkeztünk, ahol a Házi és a mezei egér című dramatikus játék aktív részesei voltak a gyerekek. Csoportfoglalkozás keretében több tevékenységet végeztek: mozgásos, zenei és kézműves.

Rövid városnézést követően megebédeltünk és fagyiztunk. Délután 2 órától Égen földön című mesejátékot láthattunk a bábszínházban. Nem mindennapi előadás részesei lehettek a gyerekek, a nézőtér egy űrhajó belsejeként volt kialakítva.

1a1ckirdebr02

Égen földön című mesejáték egy űrhajó belsejében játszódott

Délután 4 órakor kellemes élményekkel érkeztünk haza.

A bejegyzés megosztása:

Alsós gyermeknap 2014

Június 6-án tartotta az alsó tagozat a Gyermeknapot. Verőfényes napsütésre érkeztek meg a gyerekek a sportpályára. A napot egy vidám hangulatú zenés műsorral nyitották  meg Tompeti és barátai. A bemelegítésről Diószegi Enikő zenés zumbája gondoskodott. Aztán a nap folytatásaként játékos ügyességi feladatok szórakoztatták a gyerekeket. Egész nap büfé és játékvásár fogadta a tanulókat. Izgalommal várták a tűzoltók bemutatóját, akik élőben szemléltették a tűzoltás módjait.

A nap végén jégkrémmel hűsítették magukat kicsik és nagyok egyaránt.

GyereknapTomPetivel

TomPeti és barátai interaktív előadása

A bejegyzés megosztása:

Arany gála jótékonysági bál 2014

Mészáros János Elek fellépés előtt...Idén is megrendezésre került az Arany-Gála nevű rendezvényünk. Felléptek iskolánk diákjai: A 7.a osztály country táncával nyitottunk, majd az 1.a-sok mesefeldolgozása következett, ezután 3 csoport néptáncában gyönyörködhettek a nézők. Ezt követően sztárvendégünk, Mészáros János Elek Simándy József és Szenes Iván művészeti díjas magánénekes, a Csillag születik 4. szériájának győztese lépett színpadra, aki nemcsak énekhangjával kápráztatott el bennünket, Arany-balladát, saját verset, s érdekes történeteket is hallhattunk tőle. Követendő a pozitív hozzáállása a dolgokhoz, a magyarsága, a sztárallűrök nélküli megnyilatkozása. Fájdalmunkra nem töltöttük meg teljesen a termet, akik nem jöttek el, sajnálhatják, hiszen olyan élményről maradtak le, ami nem pótolható! Akik ott voltak, felemelő érzésekkel, elkápráztatva, feltöltődve mentek haza.

Köszönjük a közreműködést a Művész úrnak, a lelkiismeretesen felkészülő csoportoknak, felkészítőiknek és a segítő szülői kezeknek, akik nélkül nem jöhetett volna létre ez a különleges rendezvény.

aranygalaneptanc

Az egyik néptáncos produkció Balla Fruzsina felkészítésében

és közben

Mészáros János Elek előadás közben

A bejegyzés megosztása:

Kistérségi Mesemondó Verseny 2014

Minden évben tavasszal kerül megrendezésre Konyáron „Az égig érő mesefa” címmel a Kistérségi mesemondó verseny. Ennek előselejtezőjeképpen iskolánkban a 2., 3., 4., évfolyam részvételével mesemondó versenyt tartunk, melynek eredményeként a legjobb mesemondók a 3-4. évfolyamról képviselik iskolánkat Konyáron.

Idén 2014. április 2-án rendeztük meg az iskolai fordulót. A következő eredmények születtek:

2. évfolyam
1, Tóth Tibor 2.c
2, Papp Huba 2.b – Ferenczi Lili 2.b
3, Kiss Bence 2.c

3. évfolyam
1, Kalmár Barbara 3.b
2, Szoták Viktória 3.b – Szabó Mihály 3.c
3, Bozsóky Virág 3.b – Vida Csaba 3.c

4. évfolyam
1, Szabó Márton 4.c
2, Hadházi Panna 4.b
3, Tarján Renáta 4.c

A bejegyzés megosztása:

Versíró verseny

A Debreceni Petőfi Sándor Általános Iskola versíró versenyt hirdetett alsó tagozatosoknak.

Iskolánkból a 4. b osztály hét tanulója próbálkozott a versírással. A beküldött alkotások közül a zsűri két tanulónk versét díjazta:

I.  helyezés: Hadházi Panna 4.b
II. helyezés: Csádi Péter 4.b

versi01

Hadházi Panna és Csádi Péter
Felkészítőjük: Domján Sándorné Incike néni

 

A bejegyzés megosztása: