Könyvtári események kategória bejegyzései

Madáretető-készítő verseny

Az őszi szünet előtt versenyt hirdettünk az 5. évfolyamon, melynek célja, hogy a barkácsolni szerető, kreatív diákjaink egyedi, ötletes madáretetőket készíthessenek. Az évfolyam minden osztályából voltak jelentkezők. Az elkészült munkák magas színvonalat képviseltek, így zsűritagjainknak is igen komoly kihívást jelentett a győztes megnevezése.

Díjazottjaink:
1. hely: Vlajk Johanna Melinda 5.a osztály
2. hely: Budai Henrietta Bernadett 5.b osztály
3. hely: Dávid Roland Mózes 5.a osztály

Különdíj: Boldog Roberta 5.c osztály

madareteto012017

Zsűritagok: Zsírosné Czeglédi Erzsébet, Milotai-Kiss Ildikó, Pál Csaba

Az iskolánknak ajánlott madáretetőket a három épületünkben fogjuk elhelyezni, ezzel segíteni az itt maradt madarak élelmezését.

Köszönjük minden versenybe részt vevő diákunk munkáját!

A bejegyzés megosztása:

Mikulás-Posta

Felsős diákönkormányzatunk Mikulás – Postát szervezett december 6-án. A Mikulás és segítői a reggeli órákban körbejárták az osztályokat és megjutalmazták a jó gyerekeket és pedagógusokat. A diákok közös énekléssel köszönték meg az ajándékokat.

mikulas01

mikulas02

A bejegyzés megosztása:

„Minden lépés egy terv eleme”

Iskolánkban már hagyománnyá vált az Erkel Ferenc Sakk Emlékverseny megszervezése. Az idei tanévben november 15-én zajlott le a megmérettetés, melyet az iskolai könyvtárban tartottunk. A svájci rendszerű mérkőzések irányítója Bertóthy Tamás testnevelő tanár volt. Összesen 13 felső tagozatos diák vett részt a sakktornán.

sakk01

Díjazott versenyzők:
1. Flach Márk 5.a
2. Ye Xian 7.b
3. Gyarmati Zalán 8.c
4. Kanál Róbert 8.b
5. Józsa Norbert 8.c
6. Bakó Tamás 7.b

Különdíj (egyetlen női versenyző): Kiss Gabriella 5.a

sakk02

Milotai Kiss Ildikó
szervező

A bejegyzés megosztása:

Adventi bütykölde

Iskolai könyvtárunk adventi bütyköldét szervezett az ünnepi készülődés jegyében. December 1-jén ellátogatott hozzánk Adomán Mónika, a Monicon decoupage egyedi kézműves ajándéktárgyak otthonának megálmodója. A kézműves foglalkozáson a gyerekek megismerkedtek a decoupage technikával és karácsonyi hűtőmágnest készítettek. Emellett egy kiállítást is szerveztünk a dísztárgyakból (tálcák, hűtőmágnesek, karácsonyfadíszek, üvegek, ékszerek, tároló dobozkák). Minden egyes darabon látszott az alkotás öröme és az, hogy Mónika mindezt szívvel- lélekkel készítette. Köszönjük szépen a kreatív, örömteli délutánt!

butykolde01

butykolde02

A bejegyzés megosztása:

„Ajánlom neked is!”

A Janikovszky Éva Könyvtár az iskolai könyvtárak napja alkalmából pályázatot hirdetett olvasói részére. A pályázó gyerekek könyvajánlót készítettek kedvenc könyvtári könyvükről. A beérkező 16 alkotáson a technikák sokfélesége mutatkozott meg. Két korcsoportban jutalmaztuk a legszebb munkákat. A nyerteseknek gratulálunk!

ajanlomnekedis01

Alsó tagozat:
1. Moczok Ágota – Molnár Zsófia 4.c
2. Bertóthy Tamás – Oláh István 4.c
3. Ágoston Lilla – Portörő Fanni 4.b

Felső tagozat:
1. Kiss Gabriella 5.a
2. Bartos Eszter 5.b
3. Jónás Réka 5.b

Milotai Kiss Ildikó
szervező

A bejegyzés megosztása:

Márton-napi mulatság

„Novemberben, Márton napján
Liba gágog, ég a kályhán,
Aki libát nem eszik
Egész évben éhezik.”

Felső tagozatos Diákönkormányzatunk november 10-én Márton-napi mulatságot szervezett. A délután vetélkedővel kezdődött, ahol népi játékokra épülő versenyszámokon (tökfaragás, kukoricamorzsolás, néptánc, rímfaragás) mutathatták meg ügyességüket a diákok. Az 5-6. évfolyamon 10 csapat mérte össze „erejét”, míg a 7-8. osztályosok körében 9 vállalkozó szellemű csoport vetélkedett. A legkiválóbbakat a zsűri (Csúth Ildikó, Domján Sándorné, Mészárosné Imre Melinda) két kategóriában jutalmazta. A vidám, jó hangulatú napot a Márton-napi mulatság zárta, ahol a finom falatokról a 7.a osztály gondoskodott. Köszönjük a szülők és a pedagógusok munkáját!

marton201702

Legügyesebb Márton-napi versenyzők:

5-6. évfolyam:
1. „Márton-napi leányzók” 6.c: Fehér Viktória, Jenei Kamilla, Laczkó Fanni, Papp Ildikó Orsolya
2. „Tökjó-fejek” 6.a: Balogh Nikolett, Balogh Mónika, Kiss Arnold, Serdült Kitti
3. „Tökmagok” 6.b: Balogh Mercédesz, Mezei Edina, Pósa Adrienn, Zsilkó Máté

marton201701

7-8. évfolyam:
1. „Csütör-Tök” 7.b: Balogh Nóra, Török Barbara, Szabó Dorina, Vásárhelyi Amanda
2. „Töketlenek” 8.a: Pósa Zoltán, Sarkadi Szabolcs
3. „Tökmindegy” 8.c: Gaál Bernadett, Papp Kíra, Mezei Nikolett, Szabó Laura Viktória

Milotai Kiss Ildikó
szervező

A bejegyzés megosztása:

Márton-napi kézműveskedés

Könyvkuckós diákjainkkal Márton-napi kézműves foglalkozáson vettünk részt a Városi Könyvtárban. A foglalkozás vezetője Pappné Szabó Mária felelevenítette a Márton-napi népszokáshoz kapcsolódó hiedelmeket. A gyerekek nagy örömmel és kreativitással libás ajtódíszt készítettek.

kezmuves2017

Milotai Kiss Ildikó
szervező

A bejegyzés megosztása:

Táborozás, tanulmányi kirándulás 2017

logotestver01Az „Értől az óceánig” elnevezésű testvér települési pályázat keretében létavértesi és székelyhídi gyerekek találkozhattak, ismerkedhettek augusztus végén. A két iskola részéről 14-14 tanuló vehetett részt a Rozsnyai István Muzeális Gyűjtemény jurtatáborban, ahol közös kézművesfoglalkozások, szalonnasütés, szekerezés, a Daru-láp és az erdőspusztai táj bejárása tette élménydússá a kétnapos programot. Szervező pedagógusok: Nagy Dezsőné, Milotai József.

rozsnyai201702

Darulápnál

Szeptember közepén iskolánk tanulói egy háromnapos tanulmányi kirándulás keretében a főváros és környékének kulturális és természeti értékeivel ismerkedhettek. A dunai sétahajózás lenyűgöző panorámája mellett a gyerekek megcsodálhatták Budapest emblematikus épületeit, az Országházat, a Királyi Palotát, a Dunán átívelő hidakat, bebarangolhatták az Állatkertet, kipróbálhatták a Csodák Palotája furfangos játékait, míg a Galériában Máté József tanár úr tárlatvezetésével elidőzhettek nemzeti festészetünk jeles alkotásai előtt is. Esztergomban a Bazilika letisztult klasszicista szépsége mellett a lépcsők megszámlálhatatlan sokasága ejtette ámulatba a gyerekeket, de a kupolából kitárulkozó panoráma mindenkit kárpótolt a fáradalmakért. Visegrádon a reneszánsz királyi palota megtekintésén túl jutott idő az önfeledt bobozásra és a szentendrei városnézésre is. Szervező, és kísérő pedagógusok: Nagy Dezsőné, Máté József, Milotai József.

rozsnyai201701

Hősök terén

A bejegyzés megosztása:

Égig érő mesefa

„Őseinktől kincsekkel teli tarisznyát kaptunk örökségbe, de mintha egyre gyakrabban tétlenül néznénk ennek a háttérbe szorulását, elfelejtését. Vegyük birtokba, ismerjük meg, fényesítsük újra és adjuk tovább az elődeinktől kapott, élethosszig érvényes, értékes, unokáink számára is feltétlenül megőrzendő, mesebeli kincseket”. Iskolai könyvtárunk pályázatot hirdetett a Népmese Napja alkalmából „Égig érő mesefa” címmel. Az alsó tagozatos osztályok különböző technikával készített mesefákat alkottak, amelyeken a kedvenc népmeséjük címe és szereplője is megjelent. A művekből kiállítást szerveztünk az iskola aulájában. A szakmai zsűrizésben Máté József segítette munkánkat. A legügyesebb osztályokat jutalmaztuk.

Eredmények:
I. helyezett: 4.c osztály
II. helyezett: 4.b osztály
III. helyezett: 3.a osztály

nyertesek2017

Különdíj:
Kreatív Kezek kézműves csoport (4. osztály) és a 3. c osztály

mesefa2017

A bejegyzés megosztása:

Könyvkuckó 2017

Iskolai könyvtárunk elindította a Könyvkuckó könyvtári foglalkozását az 5-6. osztályos gyerekek számára. 13 tanuló jár heti rendszerességgel a könyvtári programra, melynek legfőbb célja a gyermekek olvasóvá nevelése és a könyvtárhasználati ismeretek elmélyítése. A Népmese Napja alkalmából mesefát készítettek illetve a Városi Könyvtárba is ellátogattunk, ahol magyar népmeséket vetíttek a diákoknak.

„Égigérő mesefa” pályázat díjazott tanulói:
I. Fekete Tamás 5.b, Bartos Eszter 5.b, Jónás Réka 5.b
II. Budai Henrietta 5.b, Jakab Fatima 5.b
III. Papp Ildikó Orsolya 5.c

konyvkucko201701

A díjazottak

konyvkucko201702

Darumadár hajtogatás

Szervező: Milotai-Kiss Ildikó

A bejegyzés megosztása: