Egyéb kategória bejegyzései

Karácsonyi műsor

Az utolsó tanítási napon a hetedik és ötödik évfolyam néhány tanulója karácsony alkalmából egy meglepetés produkcióval kedveskedett az iskola dolgozóinak és tanulóinak. A megható műsorszámmal kellőképpen ráhangolódott mindenki a karácsonyra. A gyerekek fellépése után pedig a pedagógus énekkart is meghallgathattuk, akik megkoronázták az ünnepet énekükkel.

P1000409

Próbán még így nézett ki…

P1000417

…színpadon pedig így:)

P1000418

Szólt a furulya

P1000420

Égett a gyertya

P1000423

Verseltünk

P1000430

Megjelentek az angyalok is

A fényekért köszönet Kovács Józsefnek, aki rendelkezésünkre bocsájtotta és be is állította az eszközöket. A látvány magáért beszélt.

A műsort összeállította és a gyerekeket segítette: Molnárné Pelei Andrea, Létai Ilona, Zsírosné Czeglédi Erzsébet és Milotai József

A bejegyzés megosztása:

Látogatás a Derecskei Almásban

Október 11-én a 4. évfolyam, október 18-án pedig a 3. évfolyam tanulói kertpedagógiai foglalkozáson vettek részt a Derecskei Almásban, ahol traktor-húzta almás-kocsikban jártuk be a gyümölcsös egy részért. Ügyességi feladatként tápanyag-labdákat kellett csapatokban gyűjteni, majd a kukoricás-labirintusban egyénileg és csapatosan is tévelyeghettek. Puzzle formában kellett kirakni az almás logóját, majd megismerkedtek a kertben honos madarakkal, és egyéb élőlényekkel, valamint ezek védelmével. A foglalkozás zárásaként frissen facsar almalevet kortyolgattak.

alamastabor4

4. évfolyam

gyermeknap06

Traktorozik a 3. évfolyam

Kísérő pedagógusok: Belényesiné Kiss Edit, Gáspárné Pankotai Erika, Rápolty Judit, Tóth Róbert, Balogh Réka, Kónya Sándorné, Szatmári Erika, Tóth Zoltánné, Vesza Anikó

A bejegyzés megosztása:

Ludas Matyi

Október 15-én a Berettyóújfalui Tankerületi Központ szervezésében 3. és 4. évfolyamos tanulóink Derecskére látogattak, ahol a Ludas Matyi című meseelőadást tekinthették meg. A mese feldolgozása interaktív módon érdekes, szemléletes és vidám perceket okozott diákjainknak. Köszönjük!

A bejegyzés megosztása:

Pályaorientációs nap 2018

Október 13-án felső tagozatos diákjaink pályaorientációs nap keretében mesterségekkel ismerkedtek.

A 8. évfolyamos tanulóink tájékoztatást kaptak középiskolai tanulmányaik folytatásához, mely könnyebbé teszi számukra középfokú tanulmányaik folytatását.

Az 5. évfolyam a Létavértes Határrendészeti Kirendeltségre látogatott, ahol megismerkedtek a rendőrség és határőrség dolgozóinak munkájával, kipróbálhatták autóikat, motorjaikat is.

A 6. évfolyam a Misuta Gumiszervízben, a Gyermeksziget Óvodában, a Stefánia Cukrászdában, valamint a Tűzoltóságon tett látogatást és ismerkedett mesterségekkel, foglalkozásokkal.

palya201801

Bölcsődében

A 7. évfolyam a Stefánia Cukrászdában a sütemények elkészítésének rejtelmeivel és az Autószerelő Műhelyben az autók karbantartásával, javításával ismerkedett.

palya201802

Tűzoltóságon

A bejegyzés megosztása:

Rozsnyai István Múzeumba

Október 12-én az 5. évfolyam múzeumlátogatást szervezett a Hon- és Népismeret tantárgyhoz kapcsolódóan a Létavértes vértesi részén lévő Rozsnyai István Múzeumba. Megismerkedhettek a jurta felépítésével, építőanyagaival, honfoglaló őseink életmódjával. A múzeumban különböző edények bemutatása történt meg, így a miskakancsót, kulacsot, bokályt, butellát, korsót, köcsögöt, szilkét és sok más agyagból készült edényt ismerhettek meg. A vonatos kiállításon Létavértes egykori vasúti pályáját mutatták be.

rozsnyai201801

A szervezésben és kivitelezésben szerepet vállalt Molnárné Pelei Andrea, Bertóthy Tamás, Zsíros István, Pál Csaba.

 

A bejegyzés megosztása:

„Érik a szőlő, hajlik a vessző” Erdélyben

„Aki a természetet szeretettel járja, képekkel, élményekkel, gondolatokkal tölti meg hátizsákját. Napfényes tetőkre hívogatnak ezek az élmények. Oda, ahol az előítéletek és elfogultságok szorító és elnyomorító bilincsei lehullanak, és meg tud szólalni az ember a saját hangján, tud járni a saját lábán, és mer gondolkozni és érezni a saját elméjével és szívével.”

Tavaszy Sándor

„Érik a szőlő, hajlik a vessző” Erdélyben

Időpont: 2018. augusztus 28-29-30 (kedd-szerda-csütörtök)
Utazás: kényelmes, légkondicionált, jól felszerelt autóbusszal, kb. 1000 km Erdélyben
Szállás: Kolozsvár
Ellátás: a szálláshelyen félpanzió (bőséges reggeli és estebéd, lehetőségünk lesz a hagyományos Erdélyi konyha ízeit megkóstolni! ) Az ebéd abban a városban lesz, ahol a program szerint tartózkodunk!
Indulás: 2018. augusztus 28. (kedd) 7 óra, az Arany János Általános Iskola épülete elől.

1.nap:
Indulás kora reggel Létavértesről. Ártándnál lépjük át az ország határt. Folyamatos utazás közben rövid megálló és fotószünet a Király – hágón, mely 1867-ig Magyarország és Erdély határa volt. Ismerkedés Kalotaszeg vidékével: Bánffyhunyadon a 13. században épült református templomot tekintjük meg, melyben a Kalotaszeg vidékére jellemző fakazettás mennyezet egyedülálló. Körösfő: kirakodó vásár a Riszeg-tető alatt. Ebéd tarisznyából. Délután Kolozsvárra érkezünk. Erdély „fővárosa „, ma Románia második legnagyobb városa. Szemezgetünk a város „kincsei „között: városnéző sétánkat a Fő téren kezdjük, a Szent-Mihály templomban, mely Erdély második legnagyobb gótikus temploma. A templom mellett áll a város jelképe, Mátyás király lovas szobra. Tovább megyünk a Farkas utcai református templomba (1516), mely Délkelet- Európa legnagyobb egyhajós, gótikus csarnoktemploma. Séta az egyetem Botanikus kertjében. Estére a város központjához közel elfoglaljuk szállásunkat. Vacsora a panzióban. Vacsora után séta, ismerkedés az esti Kolozsvárral.

2.nap:
Ébresztő és reggeli a szálláson.  Mai napunk első állomása Nagyenyed. A csendes kisváros főterét, a középkori várat és a várudvaron álló református templomot nézzük meg. A külső várfalon az emléktáblánál megemlékezünk a hétszáz enyedi polgárról, akiket a szabadságharc idején a mócok mészároltak le. A Bethlen Gábor Református Kollégium udvarán emlékezünk a kollégium egykori tanulóira és tanáraira. Lesétálunk a kollégium borospincéjébe, ahol helyi borász mutatja be az Erdély Hegyaljai borvidéket. Délután TÚRÁZNI indulunk. Rövid fotó szünet a lélegzetelállító Kőközi szorosban, majd Torockószentgyörgyre utazunk és az Ilona várba kapaszkodunk fel. A túra után érkezünk meg Erdély legszebb falujába, a Székelykő és az Ordaskő közötti völgyben található Torockóra. A település 1999-ben Európa Nostra-díjat kapott. Sétálunk a falucska hófehérre festett házai között, felkeressük az utolsó vízimalmot, mely 1762-ben épült és még ma is működőképes. A napunk végeztével visszautazunk Kolozsvárra, vacsora a panzióban.

3. nap:
Ébresztő és reggeli. A mai nap az Aranyos-folyó völgyében utazunk.  Itt keressük fel az Erdélyi-szigethegység egyik legérdekesebb látnivalóját, az Aranyosfői (Szkerisórai) jégbarlangot, mely a Bihar-hegységben található. A festői környezetben fekvő, a jégkorszakból megmaradt eljegesedett barlang látogatása felejthetetlen élményt ígér. Rövid megálló Belényes városában, majd folyamatos utazás és a határ átlépése után érkezés várhatóan este 8 órára az iskola előtti parkolóba.

Tanács a csomagoláshoz:
Hátizsák az autóbuszba: üdítő/ásványvíz, ebéd csak első napra!!
Személyes iratok: ÉRVÉNYES SZEMÉLYI IGAZOLVÁNY vagy ÚTLEVÉL, költőpénz, gyógyszer (aki rosszul van az autóbuszon, az a további napokra is hozzon gyógyszert!), zacskó.
Bőröndbe: pizsama, törölköző, fehérnemű, zokni, pólók, rövidnadrág, melegítő, pulóver, széldzseki, esőkabát. Nagyon kényelmes túra cipő 2 pár, szükség esetén legyen váltás!! Tisztasági felszerelés: tusfürdő, fogkrém, fogkefe, fésű, papír zsebkendő, wc papír, naptej, szúnyog és kullancsriasztó.

 Fényképezőgép, mobiltelefon csak saját felelősségre hozható. A telefonok a programok alatt kikapcsolt állapotban lesznek! A szülők megértését köszönjük!

Költőpénz: Igény szerint üdítőre, fagylaltra, kisebb ajándékra az otthon levőknek.

 Jó készülődést kívánunk!

A bejegyzés megosztása:

Értesítés a tanévkezdésről

I. A tankönyvosztás időpontja
2018. augusztus 30. csütörtökön délelőtt 8-12 óráig, délután 13-17 óráig.

II. Ingyenességre jogosultak
Valamennyi általános iskolás diák ingyenesen kapja meg a tankönyvet, így a tankönyvcsomag átadásakor nem lesz szükség igazolásokra, de az étkezéshez igen.

III. Rajz- és technika eszközök
Diákjaink számára tanítási órán használatos bizonyos eszközöket a kedvezőbb árak és használhatóság miatt az iskola szerez be, így például 3-4. évfolyamosok és felső tagozatos diákok számára rajzból és technikából semmilyen tanszert nem kérünk megvásárolni.

Ezekre a dolgokra a következő összegeket kérjük:
1-2. osztály: 300,-Ft
3-4. osztály: 1.000,-Ft
5-8. osztály: 2.100,-Ft

Ezt az összeget a tankönyvosztással egy időben szedjük be tanulónként. Kérjük, mindenki hozzon erre is pénzt magával! Az ingyenesség erre nem vonatkozik, hiszen nem tankönyvről van szó!

Nagy Józsefné
igazgató

 

A bejegyzés megosztása:

Tisztelt Szülők

Ismét elérkezett a tanévkezdés ideje. Az új tanév kezdésével kapcsolatos fontosabb dátumok a következők:

2018. augusztus 27. hétfő 9:00 – Javítóvizsgák
2018. augusztus 30. csütörtök 8:00 – Tankönyvek osztása
2018. szeptember 3. hétfő 8:00 – Tanévnyitó ünnepség, majd azt követően normál tanítási nap.

A bejegyzés megosztása:

Uszoda nyitvatartása a nyári szünetben

Kedves Vendégeink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az uszodánk nyitvatartása a augusztus 1.-től a következő időpontokra módosult:

Lakosság részére:
Hétköznap (hétfőtől péntekig) 630 1100-ig és délután 14002000 óráig
Szombaton: 900-1100 óráig és délután 1400-2000 óráig
Vasárnap: 1500-1900 óráig

A bejegyzés megosztása: