Egyéb kategória bejegyzései

Megyei idegen nyelvi rejtvényfejtő verseny 2017

Huszonöt hajdú-bihari iskolából érkeztek felső tagozatos diákok a debreceni Fazekas Mihály Általános Iskola által szervezett megyei idegen nyelvi rejtvényfejtő versenyre. Az iskola immár 21. alkalommal rendezte meg a megmérettetést. Az 5-8. osztályosok /több, mint 100 tanuló/ német és angol nyelvből bizonyíthatták felkészültségüket.

nyelvirejtveny012017

A diákok párban, szótár használatával  oldották meg az iskola idegen nyelvi tanárai által összeállított feladatsorokat. A szervezők nem titkolt szándéka, hogy ily módon is ösztönözzék a nyelvek iránt érdeklődő diákokat nyelvtudásuk e különleges formában történő aktivizálására. A Létavértesi Arany János Általános Iskolát Németh Nikoletta 6. c osztályos és Papp Huba 6.b osztályos német nyelvet tanuló diákok  képviselték. Nagy egyetértésben, egymást támogatva, erősségeiket kihasználva végül az 5.- 6.osztályos korcsoportban az előkelőnek számító 5. helyezést sikerült elérniük. Gratulálunk teljesítményükhöz s kitartó munkájukhoz! A jövőre nézve kívánunk nekik további eredményes nyelvtanulást, kitartást, szorgalmat!

Felkészítő tanáraik: Zsírosné Czeglédi Erzsébet, Mészárosné Imre Melinda

A bejegyzés megosztása:

Madáretető-készítő verseny

Az őszi szünet előtt versenyt hirdettünk az 5. évfolyamon, melynek célja, hogy a barkácsolni szerető, kreatív diákjaink egyedi, ötletes madáretetőket készíthessenek. Az évfolyam minden osztályából voltak jelentkezők. Az elkészült munkák magas színvonalat képviseltek, így zsűritagjainknak is igen komoly kihívást jelentett a győztes megnevezése.

Díjazottjaink:
1. hely: Vlajk Johanna Melinda 5.a osztály
2. hely: Budai Henrietta Bernadett 5.b osztály
3. hely: Dávid Roland Mózes 5.a osztály

Különdíj: Boldog Roberta 5.c osztály

madareteto012017

Zsűritagok: Zsírosné Czeglédi Erzsébet, Milotai-Kiss Ildikó, Pál Csaba

Az iskolánknak ajánlott madáretetőket a három épületünkben fogjuk elhelyezni, ezzel segíteni az itt maradt madarak élelmezését.

Köszönjük minden versenybe részt vevő diákunk munkáját!

A bejegyzés megosztása:

Karácsonyi ünnepség

Az idei évben is advent eljövetelével nem csak lelkünket, hanem iskolánkat és környezetünket is ünnepi díszbe öltöztettük.

A karácsony várás zárásaként az utolsó tanítási napon együtt hangolódtunk a közelgő szentestére, hiszen mai rohanó világunkban talán még fontosabb a lelki elcsendesedés.

Nem szabad hagynunk, hogy az ünnepből kikopjon az igazi lényeg, a csak erre a napokra jellemző csoda várása. Közös karácsonyi műsorral zártuk a 2017-es évet: A felsősök egy kis csapata karácsonyi versekből, zenékből  és hópihe táncból álló produkciójával ajándékozta meg iskolánk minden tanulóját és dolgozóját.

karacsony2017

A fellépő gyerekek: Harmati Dorottya, Bartos Eszter, Ágoston Dorottya, Fekete Barbara, Koszta Panna, Ferenczi Lili, Balogh Mercédesz, Tóth Boglárka, Mezei Edina, Pósa Adrienn, Dávid Roland

A műsort összeállította és betanította: Létai Ilona és Molnárné Pelei Andrea

A bejegyzés megosztása:

„Minden lépés egy terv eleme”

Iskolánkban már hagyománnyá vált az Erkel Ferenc Sakk Emlékverseny megszervezése. Az idei tanévben november 15-én zajlott le a megmérettetés, melyet az iskolai könyvtárban tartottunk. A svájci rendszerű mérkőzések irányítója Bertóthy Tamás testnevelő tanár volt. Összesen 13 felső tagozatos diák vett részt a sakktornán.

sakk01

Díjazott versenyzők:
1. Flach Márk 5.a
2. Ye Xian 7.b
3. Gyarmati Zalán 8.c
4. Kanál Róbert 8.b
5. Józsa Norbert 8.c
6. Bakó Tamás 7.b

Különdíj (egyetlen női versenyző): Kiss Gabriella 5.a

sakk02

Milotai Kiss Ildikó
szervező

A bejegyzés megosztása:

Márton-napi kézműveskedés

Könyvkuckós diákjainkkal Márton-napi kézműves foglalkozáson vettünk részt a Városi Könyvtárban. A foglalkozás vezetője Pappné Szabó Mária felelevenítette a Márton-napi népszokáshoz kapcsolódó hiedelmeket. A gyerekek nagy örömmel és kreativitással libás ajtódíszt készítettek.

kezmuves2017

Milotai Kiss Ildikó
szervező

A bejegyzés megosztása:

Magyar nyelv napja

Iskolánk 40 tanulója 4 kísérővel vett részt november 13-án a magyar nyelv napja alkalmából szervezett programokon Debrecenben.

Először DMK Belvárosi Közösségi Házban vehettek részt a diákok a korosztályuknak megfelelően különböző interaktív foglalkozásokon, illetve egy kortársaik alkotásaiból nyíló népművészeti kiállítást is megtekinthettek.

Ezt követően a Debreceni Irodalom Házában a nyelvújításhoz kapcsolódó vetélkedőn mutathatták meg tudásukat, leleményességüket a gyerekek. Ráadásul szemügyre is vehettek egy hamisítatlan egyen-billengészeti körduplányt és megtudhatták azt is, hogy mennyire kreatívak, ha nyelvi rejtvényeket kell megoldaniuk.

magyarnyelvnapja2017

Mindenki sok új ismerettel, érdekességgel tért haza a programokról.

Szervező: Molnárné Pelei Andrea
Kísérők: Milotai-Kiss Ildikó, Papp Zsoltné, Oláh Ágnes
Cikk írója: Oláh Ágnes

 

 

A bejegyzés megosztása:

Pályázat ingyenes könyvcsomagokra köznevelési intézmények számára

A Magyar Gyerekkönyv Fórum pályázatot hirdetett iskolai könyvtárak számára, melynek célja, hogy a gyerekkönyvkiadók felajánlása révén tíz, alacsony költségvetésből gazdálkodó, nagyrészt hátrányos helyzetű tanulókkal rendelkező intézmény iskolai könyvtára hozzájuthasson egy-egy kortárs gyerek- és ifjúsági köteteket tartalmazó könyvcsomaghoz. További cél, hogy a pályázat-nyertes iskolák tanulói közül kiválaszthassák a HUBBY – Év Gyerekkönyve Díj 2017 Gyerekzsűrijének tagjait is. Iskolai könyvtárunk könyvtárfejlesztési pályázata nyertes lett, így az alsó-felső tagozatosok részére egy könyvcsomaggal gazdagodtunk.

A bejegyzés megosztása:

Bolyai matematika csapatverseny eredménye

Az idei tanévben is, mint már jó néhány éve részt vettünk a Bolyai matematika csapatversenyen. Ez egy nagyon nehéz verseny a gyerekek számára, ugyanis csapatban kell dolgozniuk. Ami ennyi idősen nem megszokott és nem is egyszerű feladat. Négy csapattal indultunk ezen a megmérettetésen, s az idén is sikerült szép eredményeket elérniük tanulóinknak. Gratulálunk nekik és felkészítőiknek!

4. évfolyam Felkészítő: Kertészné Suta Mária
Balogh Dominik
Guba Dávid
Kerekes Balázs                                                       46. hely / 77 pont /
Lakatos Regina

bolyai201701

5. évfolyam Felkészítő: Létai Ilona
Bozsóky Péter
Flach Márk
Kiss Gabriella                      25. hely / 106 pont /
Vlajk Johanna

bolyai201702

6. évfolyam Felkészítő: Létai Ilona
Cseh Kristóf
Fekete Barbara
Kiss Bence                            45. hely / 100 pont /
Vida Ferenc

bolyai201703

7. évfolyam Felkészítő: Nagy Zsolt
Bozsóky Virág
Kalmár Barbara
Szabó Csongor                   16. hely / 92. pont /
Zurbó Bejámin

bolyai201704

Készítette: Létai Ilona
munkaközösségvezető

A bejegyzés megosztása:

Népmese Napja

A Városi Könyvtár és Művelődési Ház a Népmese Napjához csatlakozva meseillusztrációs pályázatot hirdetett az 1-2. osztályos gyerekek számára. A mesebeli alkotásokból kiállítást szerveztek.  Az ünnepélyes díjátadóra október 10-én került sor, ahol a legszebb munkákat mesekönyvekkel, „varázsceruzákkal” jutalmazták. A diákokat mesevetítés és megvendégelés várta. Minden résztvevőnek gratulálunk!

meseillu201701

Díjazott versenyzők:
Szabó Dominika 1.b
Balogh Nikoletta 2.a
Kapusi Boglárka 2.b
Komlósi Zsófia 2.b

meseillu201702

A bejegyzés megosztása:

Mesemondó verseny 2017

Mesélj nekem! címmel, Mesemondó versenyt hirdetett a Méliusz Juhász Péter Megyei Könyvtár, csatlakozva a Magyar Olvasótársaság felhívásához, a Népmese Napja tiszteletére. A nagy mesemondó, Benedek Elek, születésnapján a megye legjobb mesemondói ismét bebizonyították a mese örök és kortalan.

A mese tanulsága erőt ad ahhoz, hogy a világ pozitív részét jobban észrevegyük. Feltölt a mindennapokra, hiszen a mese a lélek igazi tápláléka.

Iskolánkat a meghirdetett két kategóriában Bartos Eszter 5.b és  Szabó Márton 8.c osztályos tanulók képviselték. Mind a két mesemondónk a zsűri értékelése szerint első helyezést ért el.

megyeimese201701Könyvjutalmuk mellett egy évig őrizhetik a vándorkupát, amit Mártonnak sikerült, mint a mesében harmadszor is elhoznia.

Gratulálunk a szép szereplésükhöz és kívánom számukra a mesélés öröme soha ne érjen véget!

Molnárné Pelei Andrea
drámapedagógus

A bejegyzés megosztása: