Egyéb kategória bejegyzései

Tanév vége 2018

Az idei tanév is véget ért. Még két nagyon fontos eseményünk hátra van.

Az egyik a nyolcadikosok ballagása:
Ideje: 2018. június 16. szombat 9:00

A másik a tanévzáró ünnepségünk:
Ideje: 2018. június 22. péntek 9:00

Kedves gyerekek!
A megjelenés mindkét esetben ünnepi viseletben történik!

A bejegyzés megosztása:

Gyermeknapi akadályverseny

„Legyen most minden nap csakis a mi napunk,
Énekeljük hangosan: együtt vagyunk!”

Felső tagozatban már hagyomány, hogy gyermeknap alkalmából akadályversenyt szervez diákönkormányzatunk. Erre az alkalomra lázasan készültek a csapatok, már napokkal előtte készítették a közös zászlót és csatakiáltást. Június 11-én 8 órától a sporttelepről indultak el a gyerekek a kilenc akadály leküzdésére. Megmutatták ügyességüket, leleményességüket a feladatok (mocsárjárás, kúszás, lajhármászás, palánkugrás…) során. A legkiválóbb csoportoknak pizza volt a jutalom. A nyerteseknek gratulálunk!

 gyermeknap03

gyermeknap02

gyermeknap01

Eredmények:
5-6. évfolyam
I. Heroes 5.a –  85,15 pont
II. Tüzes bikák 6.a – 85 pont
III.  Arany csillagok 6.a – 82,34 pont

gyermeknap04

7-8. évfolyam
I. Katonák 8.a – 86,84 pont
II. Spártaiak 8.c – 85 pont
III. Ki a Károly? 7.a – 80 pont

A bejegyzés megosztása:

Osztálykirándulás és egyéb foglalatosságok az 5a háza táján

Osztálykirándulás

Tiszadobon az Andrássy kastélyt néztük meg. Tiszalökön a Holt Tiszára épült tanösvényen ismerkedtünk a növény és állatvilággal. Megnéztük a vízerőművet is. Tarcal és Tokaj természeti adottságait csodáltuk meg és hegyet másztunk.

5aosztki01

Andrássy kastélyban

5aosztki02

Hegymászás látképpel

Főzés

Az iskola udvaron főztünk és sátraztunk.

5asatrazas01

Jó étvágyat

5asatrazas02

Ma sem alszunk…

Rendőrségi nyílt nap

2018. jún. 1 pénteken a rendőrségen voltunk ahol bepillantást kaptunk a rendőrök érdekes és izgalmas munkájába.

5arendorseg01

NCIS – 5a

A bejegyzés megosztása:

Témahetek 2018

Április 9-13 között a DIGITÁLIS TÉMAHÉT zajlott. Változatos programok színesítették ezt a hetet is. Előadásokat tartottak a nevelők a biztonságos internetezésről, felhívták a gyerekek figyelmét a helyes és biztonságos internethasználatra a következő témákban: „Az vagy amit kedvelsz”, „A digitális kor gyermekei”. Az IKT eszközök játékos használatára, valamint „Kalandozás a múltba” címmel játékos vetélkedőkre került sor. Nagy örömmel vetették bele magukat a gyerekek az internet rejtelmeibe.

Április 23-27 a KÖRNYEZETTUDATOSSÁG HETE volt. A harmadik témahéten szintén tartalmas programokon vehettek részt tanulóink. A foglalkozásoknak még a címei is érdekesek, csábítóak, nem beszélve a játékos megvalósításukról. A következő témákban mélyedhettek el a gyerekek: „Táplálkozz tudatosan!”, „Egy bolygón élünk” -Film megtekintése: Ökolábnyomunk címmel, „ A klímaváltozás hatásai”, „A papír útja!”.

temahetek01

Két technika szakos kollégánk segítségével az újrahasznosítás jegyében készítettek papírcsíkokból dobozokat, képkereteket. Az újrahasznosított anyagokból készített tárgyak kiállítása és vására is ezen a héten volt.

Szintén ezen a héten került megrendezésre a papírgyűjtés is.

Létai Ilona
munkaközösség vezető

A bejegyzés megosztása:

Határtalanul könyvgyűjtés 2018

konyvgyujtes2018logo

Vannak feleslegessé vált könyveid otthon?
És volna kedved felajánlani néhányat?

Ha igen, gyűjtsd össze, és hozd el az iskolába! Az így összegyűlt könyveket a homoródszentmártoni iskola diákjainak visszük el a „Te vagy az, te vagy az gyöngy kis ország, Erdély!” című Határtalanul! pályázat  keretében. Adományoddal a kis település könyvtárát gyarapítod!

Tiszteld meg a település lakóit és az iskola tanulóit azzal, hogy jó állapotú könyvet adományozol!

Hová viheted a könyveket?
Az Arany János Általános Iskolába Nagy József iskolatitkár irodájába.

Meddig hozhatod az adományokat?
2018. május 18. péntek 12 óráig.

Segítségedet nagyon megköszönjük!

A bejegyzés megosztása:

Arany-nap 2018

Iskolánk névadójáról való megemlékezés már hagyománnyá vált. A jókedv, móka, kacagás jegyében diákönkormányzatunk március 10-én Arany-napot szervezett felső tagozatosaink számára. 12 helyszínből választhatták ki a gyerekek a számukra legérdekesebb lehetőséget.  A sportolni vágyó diákokat ping-pong, foci, vízi vetélkedő és kosárlabda várta. A kreativitásukat kézműves foglalkozásokon mutatták meg.  Míg eszességükről a Legyen Ön is milliomosban, a Honfoglaló játékban és az Arany kvízben adtak számot. A szórakoztató filmvetítés is nagy népszerűségnek örvendett.

aranynap201801

aranynap201802

A bejegyzés megosztása:

Beiratkozás 2018

A Létavértesi Arany János Általános Iskola tájékoztatása az 1. évfolyamra
történő beiratkozásról

beiratk2018

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Létavértesi Arany János Általános Iskolában a beíratásra

2018. április 20. csütörtökön 7:30 – 17:00 között
2018. április 21. pénteken 7:30 – 17:00 között kerül sor.

A beiratkozás helyszíne a Létavértesi Arany János Általános Iskola iskolatitkári irodája (Létavértes, Árpád tér 10.)

A beiratkozáshoz szükséges dokumentumok:

  • a gyermek születési anyakönyvi kivonata, TAJ-kártyája, a gyermek nevére kiállított lakcímkártya
  • óvodai szakvélemény
  • sajátos nevelési igényű gyermekek esetében a szakértői bizottság szakértői véleménye (ha van)
  • nyilatkozat a közös szülői felügyeleti jog gyakorlására vonatkozóan
  • normatív kedvezmény igénybevételéhez a jogosultság megállapításához szükséges igazolás (határozat gyermekvédelmi kedvezményről, orvosi igazolás tartósan betegségről vagy igazolás családi pótlékról)

Tájékoztatjuk a szülőket, hogy a beíratás minden tanköteles korú (2012. augusztus 31-ig született) gyermek számára kötelező! A felvételről első fokon az iskola igazgatója dönt, elutasítás esetén a Berettyóújfalui Tankerületi Központ vezetője hivatott a fellebbezést elbírálni.

L é t a v é r t e s , 2018. március 12.

Az iskolánk körzetébe tartozó utcák nevei a következők:
Alkotmány utca, Árok utca, Árpád utca, Árpád tér, Bajcsy-Zsilinszky utca, Baross utca, Batthyány utca, Bem J. utca, Berkes tér, Bocskai utca, Bólyai utca, Csokonai utca, Debreceni utca, Diószegi utca, Epreskert utca, Fenyő tér, Gyár utca, Hajnal utca (Cserekert), Halom utca, Hunyadi utca, István utca, Jókai utca (Cserekert), József A. utca, Károlyi utca, Keleti utca, Kepecstag (tanya) , Kert utca, Kinizsi utca, Konyári utca, Kossuth utca, Kossuth kert, Kölcsey utca, László utca, Lehel utca, Május 1. utca (Cserekert), Mosonta-kert, Móricz Zs. utca, Nagyváradi utca, Nap utca, Népbolt utca, Petőfi utca, Rét utca, Rózsa utca, Sándor utca, Szabadságharcos utca, Széchenyi utca, Szélső utca, Sziget utca, Szilerdő utca, Táncsics utca, Teleki utca, Temető utca, Tóth Árpád utca, Tulipán utca, Új utca, Vezér utca,
Víztorony utca, Vörösmarty utca, Zöldfa utca

Letölthető formátum: Beiratkozás 2018

A bejegyzés megosztása:

Pénzügyi témahét

2018. március 5-9 között ismét, immáron 4. alkalommal került megrendezésre a Pénz7, az évről-évre egyre több tanárt és diákot vonzó pénzügyi-gazdasági nevelési program. Célja ,hogy a fiatalok tudatosabban kezeljék pénzügyeiket, alaposabb ismeretekkel rendelkezzenek a pénzvilág működéséről. Iskolánk is fontosnak tartotta, hogy helyi munkatervébe tervezetten bekerülhessen a pénzügyi tudatosság. Gyermeknyelven szóló változatos programjaink fejlesztik tanulóink kreativitását, innovativitását, kezdeményezőképességét. Ki-ki a maga korosztályi szintjén ismerkedhetett a pénzügyi folyamatokkal.

penzhet201801

Alsó tagozatos tanulóink tanulmányi sétáik során tapasztalhatták meg a bolti és piaci árak közti különbséget, előzetesen gyűjtött anyagokból szereztek ismereteket szomszédos országaink pénzeszközeiről. A környezettudatosság jegyében újrahasznosítható anyagból készíthettek perselyt megtakarításaik számára. Megszerzett tapasztalataikat később hasznosíthatták különféle pénzügyi játékok (zsetonkereső, 1 perc és nyersz, gazdálkodj okosan!) fordulóiban.

penzhet201802

Felső tagozatos diákjaink is változatos programokon keresztül nyerhettek betekintést az anyagi javak rendszerébe. A 6.évfolyam tanulói a K&H Vigyázz, Kész, Pénz program keretén belül látogattak el a debreceni pénzintézetbe osztályfőnökeikkel. A dráma eszközeit is felhasználva sajátíthatták el  az alapvető pénzügyi ismereteket magyar szakos tanáraik vezetésével. Játékos, interaktív feladatokon keresztül próbáltak nebulóink eligazodni a pénz világában rendhagyó matematika óráikon. Tanácsot adhattak majdani önmaguknak a családi kassza tudatos tervezéséről ,továbbá válaszokat kaptak a mindennapok kihívásaira az elméleti oktatást gyakorlati elemekkel is megtűzdelt foglalkozásokon. Programjainkat színesítették a gyerekek által elkészített ötletes plakátok, melyek kiállításra kerültek az iskola aulájában. Köszönjük tanítványaink kitartó érdeklődését valamint kollégáink áldozatos munkáját!

Mészárosné Imre Melinda

A bejegyzés megosztása:

Zrínyi Ilona Matematika Verseny 2018

Az idei tanévben 10 alsós és 11 felsős gyerekkel indultunk ezen a versenyen. Flach Márk ötödikes tanulónkat az a megtiszteltetés érte, hogy meghívták a megyei eredményhirdetésre.  Ahová évfolyamonként csak a megye első húsz helyezett tanulója kap meghívást. Márk a 8. helyezést érte el és ezért értékes könyvjutalomban részesült. De a többi versenyzőnek sem kell szégyenkeznie, ugyanis nagyon jó helyezéseket értek el.

Gratulálunk nekik és felkészítő pedagógusaiknak is!
Eredményeink:
3. évfolyam – /Felkészítő: Belényesiné Kiss Edit/
Vida Szabolcs – 158. hely

4. évfolyam
Iles Dávid – 49. hely /Felkészítőik: Tarnóczki Zsoltné/
Kerekes Balázs – 93. hely
Lakatos Regina – 140. hely /Felkészítő: Kertészné Suta Mária/

5. évfolyam – /Felkészítő: Létai Ilona/
Flach Márk – 8. hely
Bozsóky Péter – 130. hely

6. évfolyam – /Felkészítő: Létai Ilona/
Vida Ferenc – 116. hely

7. évfolyam – /Felkészítő: Nagy Zsolt/
Hegyesi Zsolt – 66. hely
Kalmár Barbara – 112. hely
Bozsóky Virág – 118. hely

zrinyi201801

Flach Márk és felkészítője Létai Ilona

A bejegyzés megosztása: